Jump to content

LHM

Soldater
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Previous Fields

  • Grundutbildad inom
    Amfibie
  • Utlandstjänst
    Nej
  • Placering/Tjänst
    Dykning/Ytbärgare

LHM's Achievements

Nyinryckt

Nyinryckt (2/18)

0

Reputation

  1. Saxxat ur ett infoblad: "Amfibiedykarna är en enhet om 8 man och är en bataljonsresurs inom amfibiekåren. Amfibiedykarna verkar som övriga bataljonen där vatten möter land, detta innebär att enheten löser sina uppgifter både i vattnet och på land. Exempel på enhetens olika uppgifter är att säkerställa bataljonens rörlighet genom minspaning, strandrekognosering, röjning av minor samt övrig konventionell armé och flygvapenammunition, dokumentation och bärgning. Amfibiedykarna ska kunna lösa sina uppgifter självständigt såväl som i samverkan med övriga förband. Detta innebär att amfibiedykarna utbildas i strid, spaning mm. "
  2. Tillhör du NSKY på Amf 1 kommer du inte kunna gå på toaletten utan att läsa nått nedvärderande på väggarna.. I karlskrona kanske bevakningssoldat är mer respektabelt
  3. Vår övning bröts inte förrän på lördag kl 14, då all vård var klar. Alltså ca 130h. Nej, så vitt jag vet är ingen godkänd på stridshinderbanan än, men tygmärket kommer att vara i ungefär samma form och storlek som KJ:s treudd, men med torleif istället. Någon har sagt att det är i guld också men det är jag inte 100 på.
  4. Måste tillägga att min morsa som hörde kompanichefens genomgång av övningen efteråt tyckte det lät som en ganska trevlig liten campingvecka. Vi hade ju fått sova 4h i vindskydd och gått si och så många mil.
  5. Stabsmän kanske övar marschrutiner en förmiddag, under 1 mil. Medan ett gäng jägarspiranter gör det på natten, 2 mil, osv.
×
×
  • Create New...