Jump to content

Stealth anpassad Blackhawk meningslöst...


Maverick

Recommended Posts

Satt och läste på The aviationist

 

De hade en skiss på en Moddad UH60 som skulle vara stealth och en skiss på hur en anpassad UH60 skulle kunna se ut både i israelisk tappning och hur den visp som usa använde för att få in folk i Pakistan med när de grep Bin ladin bör se ut.

 

Men om vi nu utgår från tesen att man löst de största problemen med RCS hos en visp i form av huvudrotor och akterrotor borde inte följande saker skapa en sjukt kass RCS

 • Landningställ
  • Visst går att göra infällbart men det är inte så på skissen

 • En gatlingkanon som sticker ut på sidan
  • No shit sherlock... Både rörelse och en skapad vinkel

  [*]Den öppna dörren för skytten

  • Kommer ju ge en massa intressanta effekter med belysning från sidan

 

Visst de åker garanterat inte med sidodörren öppen det skall vi nog inte ens tro men resten av dessa delar i skissen gör ju att detta artist impression känns rätt meningslöst?

 

 

stealth-yanshuf.jpg

Link to comment
Share on other sites

Good points, men faktum kvarstår, vilket är det intressanta, allt pekar på att en hittills okänd helikoptermodell har använts vid insatsen. Hur den ser ut irl lär det väl ta ett tag innan det uppdagas.

 

//I, grymt nyfiken

 

Link to comment
Share on other sites

Är inte det stora problemet en stjärt och huvudrotor som faktiskt roterar. Vilket borde innebära att RCS-nivån, på något blad i givet ögonblick kommer vara kass?

Ponera att man flyger nap of the earth, verkligen smakar på alla maskrosor. En AEW plattform ser ovanifrån, vilket borde innebär att huvudrotorn syns nästan lika bra som hos vilken visp som helst?

 

Skrotades inte Comanchen för att den inte var tillräckligt bra med hänsyn till pris/prestanda?

Edited by hajjper
Link to comment
Share on other sites

Ni vet nyttan av att kunna flyga in trupp utan att någon märker det är väldigt stor. Man kan nog också förutsätta att förutom helikoptrar så finns det även flygplan för fällning av fallskärmssoldater som är väldigt stealth.

Link to comment
Share on other sites

Ni vet nyttan av att kunna flyga in trupp utan att någon märker det är väldigt stor. Man kan nog också förutsätta att förutom helikoptrar så finns det även flygplan för fällning av fallskärmssoldater som är väldigt stealth.

Skall man fallskärmsfälla trupp så tror jag HAHO/HALO flygplanet syns visserligen, men truppen kan ju landa långt där ifrån och radarytan på en hoppare är ju minimal om de inte försvinner helt i bakgrunden.

Link to comment
Share on other sites

I artikeln som bilden är hämtad ifrån nämns ju att det förmodligen främst är ljudsignaturen man velat få ner. Sen ska man vara medveten om att inget flygplan är OSYNLIGT på radar, utan signaturanpassningarna syftar till att minska radarsignaturen, för att minska chansen till upptäckt. Genom att göra de förändringar man kan göra kanske man kan reducera signaturen med hälften (eller 75%, vad vet jag), vilket innebär att minskar fiendens radartäckning med motsvarande. Signaturanpassningen kanske då är tillräcklig för att man ska kunna, med hjälp av taktisk lågflygning, välja att flyga där man inte kunde flyga utan upptäckt innan.

Med andra ord, den lilla signaturanpassningen kanske inte tillåter anfall på medelhög höjd på rak kurs till målet, men ger den fördel som behövs för att ändå kunna göra jobbet.

 

När det gäller öppna dörrar for kulsprutor och trupp så får vi väl anta att dessa inte är öppna under hela flygningen, utan bara när det behövs. Behöver man skjuta sig in i LZ så har man ju misslyckats med överraskningsmomentet.

 

När det gäller fallskärmshoppning så finns det flera nackdelar med det framför helikopterinsättning, bland annat att fallskärmshoppning är en enkelbiljett. Helikoptrarna kan man ju använda för att ta sig hem igen, och eventuella "paket"" man plockat upp på vägen. Hoppar man fallskärm måste man ha en mer komplicerad exfil-plan.

 

/E

Link to comment
Share on other sites

 • 3 years later...

Det här är nog fel tråd för det här, men tydligen så har USA nyligen bestämt sig för att inte ha passagerare på Blackhawks som flyger utan piloter. Jag hoppas att de inte spenderade för mycket pengar eller tid på att bestämma det. Eftersom vi kraschar några UAVs varje månad, så är det en hemskt dålig idé att ha passagerare på dem.

 

http://www.popularmechanics.com/military/weapons/a18722/us-army-no-pilot-no-passengers/

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
 • Create New...