Jump to content

Nykomling i samlingen... eller?


Hägg

Recommended Posts

mil008.jpgKöpte idag på ett loppis två gamla fälttelefoner. Frågan är om jag kan använda den tilldet systemet som Fältaporna är kopplade till. Kan den kablen användas eller. Ge gärna en beskrivning till vad sakerna är. Typ som det som ligger under luren?. Och hur nummerskivan funkar. Samt varför där finns 2 Svarta och 2 Röda uttag. Behövs batteri till den m.m
Link to comment
Share on other sites

Köpte idag på ett loppis två gamla fälttelefoner. Frågan är om jag kan använda den tilldet systemet som Fältaporna är kopplade till. Kan den kablen användas eller. Ge gärna en beskrivning till vad sakerna är. Typ som det som ligger under luren?. Och hur nummerskivan funkar. Samt varför där finns 2 Svarta och 2 Röda uttag. Behövs batteri till den m.m

 

Hej!

 

Du kan använda den tillsammans med fältapor, du koppar sladd från de svarta polskruvarna till den andra telefonen.

 

Batterier behövs och det skall sitta 4 st under svarta delen till vänster vid handmikrotelefonen (luren).

 

Vippar du brytaren till L och vevar kommer det att ringa i den andra telefonen, när du vevar i andra telefonen kommer denna att tjuta.

 

Det som finns under luren är en kontakt för luren och en kontakt för "headset", samt en volymkontroll.

Fingerskivan fungerar om du kopplar telefonen till en vanlig telefonanslutning på de svarta och vippar brytaren till L, och då går det att slå nummer med den.

 

Anledningen att det finns två uttag är att denna telefon kan fungera som anpassningsenhet mellan olika telefonsystem, förklarar det inte utförligare men det står i manualen till den om du är mer intresserad.

 

Ha det så kul! :dribble:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...