Jump to content

Zodiackopia härjar i USA


alfie

Recommended Posts

Historia:

 

Zodiac killer är smeknamnet på en seriemördare som härjade i Kalifornien 1968 och 1969, vissa tror att zodiac killer kanske mördade så tidigt som 1963 och så sent som 1970.

Personen bakom namnet ska ha mördat 5 personer och ytterligare två har attackerats men överlevt. Antalet mord Zodiac killer begått är högst oklart då personen bakom smeknamnet aldrig gripits.

Zodiac killer blev känd genom att han/hon skickade brev till lokaltidningar där han/hon tog på sig morden samt kritiserade polisen. Vid fyra tillfällen har mördaren också skickat med koder som enligt mördaren själv ska kunna avslöja sin identitet. 3 av dessa är fortfarande olösta och i det som knäcktes kommer som det verkar inget om mördarens identitet fram.

Mördaren ringde också vid ett par tillfällen och anmälde morden själv.

 

Flertalet misstänkta har funnits i fallen men ingen har kunnat bindas till Zodiac killer. Bl a. jämfördes handstilen bland de misstänkta med den i breven som skickades till tidningarna.

 

Smeknamnet kommer från den symbol mördaren skickade med i breven : Zodiac-logo.png

 

2007 släpptes en film om Zodiac killer, enligt vissa skall denna dock bara stämma till ca. 30% rent faktamässigt, det gör den dock inte mindre sevärd.

www.imdb.com

 

För mer läsning: www.zodiackiller.com

 

 

Nutid:

Aftonbladet rapporterar idag om vad man tror är en Zodiac copycat. En 23 årig amerikanska hittas mördad på sitt motellrum i Fayetteville. På motellrummet ska Zodiacmärket funnits målat i läppstift samt att ett brev publicerades i en lokaltidning några dagar efter mordet. Den som har skrivit brevet tar på sig dådet och talar om att fler mord kommer ske. Även denna mördare klankar ner på polisen och hintar om att han/hon skall har varit precis bredvid när de var på platsen.

 

Återstår att se om detta var ett engångsfall av en galning eller om USA har en ny mediakåt seriemördare som härjar.

 

Aftonbladet.se

 

 

Edit: fredagsfingrar

 

Edit 2:

Tidningen dit brevet skickades och deras artiklar om mordet.

www.fayobserver.com

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...