Jump to content

normalprojektil10

Nivå 9
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by normalprojektil10

  1. Jag är med på att spårljuset tänds utanför pipan, efter ca hunda meter på 10 prj tror jag (TROR). Killen som hävdade detta menade på att projektilen lämnar efter sig oantänt tändmedel i form av smulor i pipan. Alltså, det som skulle skada är inte tänt spårljus i pipan utan smulor av tändmedel som ligger kvar tills nästa avfyrning.
  2. Som titeln lyder. Har nämligen hört att spårljus lämnar efter sig delar av "tändmedlet" till spårljuset för att sedan skada pipan när nästa projektil passerar. Myt eller fakta? Ser helst att du som vet svarar så vi slipper spekulationer.
  3. Ja där fanns en hel del vettig information, tack!
  4. Sako Trg 22 verkar vara ett bra vapen, fått bra kritik på tester osv. Den ser lite väl "militärisk" ut, bara och hoppas att gubbarna i jaktlaget inte sparkar ut mig.
  5. Nu ska det införskaffas ett vapen. Det skall användas till prickskytte på längre avstånd som en liten hobby jag har men även jakt. Dom krav jag har på vapnet är: tung pipa och syntetiskt stock. Var inne ett tag på att köpa en Accuracy International L96A1 AW (PSG 90) eftersom jag använder den i jobbet och känner vapnet väldigt bra. Problemet där är att den är på tok för dyr plus att det går att hitta ett billigare/bättre vapen på den civila marknaden. Det finns ju en hel uppsjö av dessa typer av vapen så därför vänder jag mig hit. Någon expert måste det ju här finnas? Kaliber. Helst vill jag köra på .308 eftersom jag kan ballistiken men har även funderat på .306 eftersom den ska ha en bra kastbana. Finns det någon vinnarkaliber där ute jag borde välja istället? Tips på optik välkommnas även. Kravet där är ställbart sikte (avstånd och vind) plus streckplatta. Svar som "H&K PSG1 i filmen Sniper är grym" slipper jag helst. Letar efter någon som kan sin grej. Om någon har en bra sida med lite olika modeller, priser, tester osv vore det kanon.
  6. Lycka till, kommer du med så sitter du på enligt mig en av sveriges ballaste utbildningar. Sen vet jag ju ifs inte hur det är att vara bevakningsbasse.
  7. Du menar alltså att HKV sätter ihop folk till ISTAR? Befälen på K3 väljer inte sina soldater själva?
  8. Vem har sökt? Någon som vet än vad det kommer bli för slags logi? Hur fungerar det med uttagningen? Jag har tex sökt flera enheter i NBG, kommer jag bli placerad eller får jag välja om flera vill anställ en? Insiderinfo välkommans med öppna armar...
×
×
  • Create New...