Jump to content

Baggen

Soldater
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Baggen

  1. Baggen

    Kängor

    Känner du till någon återförsäljare som har dessa? Har sökt förgäves på nätet.
  2. Baggen

    Kängor

    Tänkte höra om det är någon som varit nere i Liberia som har bra tips på kängor? Har sett på flertalet bilder att det är många som använder moccavarianten, fördelar/nackdelar? Funderar själv på Haix Airpower Åsikter?
  3. Även jag blev lärd på detta sätt (04/05). Däremot stridssäcken packades i fack 3. Men vi hade ju B-vagnar också på C-vagnarna så saknas ju dessa fickorna.
  4. En sådan här fick det bli tills man kommer ner till Liberia och ev. kan handla något bättre på PX:et. Återstår att se hur mkt. den tål men för det priset så är den ju värd att testa. Klocka
  5. Har för mig det är 2:a grp/ 3:e plut.
  6. Jag kommer åka som vagnschef (EA) på LA05, då de é min första mission vet jag inte hur det är fördelat där nere, men jag kan svara för hur det såg ut på psk.komp. P4 förra året (och det brukar väl oftast se ut så oxå). PC åker i Filip-vagnen (2:a grupp) och stf:en åker i Gustav. Vagnschefen har alltid befälet över vagnen och den personalen som åker i, således har han även befälet över skyttegruppen uppsuttet. Det är även vagnschefen som står för orientering av vagnen samt sambandet över KompL, men man brukar dock trycka in medhörning på sambandssystemet vilket gör att alla i vagnen kan lyssna på radiotrafiken. Utrustningsmässigt kan fördelningen se väldigt olika ut, det är väl främst upp till PC vilken grupp han vill avdela till vilka uppgifter. Dock så kan det ofta vara så att just stf-vagnen får lite specialuppgifter då han förväntas agera självständigt i större utsträckning. Jag gjorde min GU som stf o vi ansvarade bl.a. för mineringar, vilket gjorde att vi fick trycka in ett antal strv-minor i vagnen. I övrigt så skiljer det sig även med fasta uppgifter mellan plutonerna, allt efter PC egna önskemål. Hoppas jag har rett upp det lite för dig iaf.
×
×
  • Create New...