Jump to content

Flatdog

Soldater
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Flatdog

  1. Har länge lekt med med tanken en "Absolute Soldier" platta, fyll på nu: 1. Stan Ridgeway - Camoflage 2. Dixie Chicks - Travelin' Soldier
  2. Steamy Windows och Convoy spelades ofta på Radio KFOR.
  3. I see... låg på RL. Har förövrigt ett präktigt skägg nu när jag är civil.
  4. Jaha, som en "fbu-fjortis" tycker du? Nu har jag iallefall uppdaterat profilen och som du kan se nu så tjänstgjorde även jag under KS09. Det är p.g.a. erfarenheterna efter den missionen som jag reagerar så mot det smått sanslösa skäggodlandet utav soldater i utlandsstykan. Att odla skägg är att riskera att skyddsutrustningen inte funkar. Den kanske funkar i 9 fall utav 10 men skulle du allvarligt talat ta samma onödiga risk med ditt vapen, fordon etc?
  5. Ja, det är riktigt att det ibland är bökigt att få till en bra rakning, men nöjer man sig med en hyggligt tät skyddsmask så gör man...
  6. Ok, det kanske finns ett fåtal tjänster i hela utlandsstyrkan där det underlättar med skägg, d.v.s. sådana som innefattar social patrols med afganer. Övriga borde raka sig ASAP. Det är inte ok "anpassa" = sänka beredskapen p.g.a. personlig smak. Det är inget som C ska behöva säga till om, det handlar egentligen om simpelt GU tänk. Ovan nämda borde egentligen också ha med sig rakartiklar lättillgängligt.
  7. Skägg i utlandsstyrkan går helt bort utav den enkla anledningen att ansiktshåret riskerar att skyddsmasken inte slutet tätt. En tät skyddsmask är en förutsättning att fungera som soldat om olyckan skulle vara framme vid t.ex. industriolyckor eller vid insatser med tårgas.
  8. Jag antar att motiveringarna är desamma som det som stod på deras "letter of recomendation" de fick redan i kosovo. Jag tror inte att de går att finna på internet direkt om de inte lägger upp dem själva... ;) Skämt åsido, detta papper beskriver iallefall lite mer ingående om hur de utmärkte sig och under vilka förhållanden. Flera utav de medaljerade hade också ledande befattningar och dessa utmäkelser kan nog utöver deras egna insatser också ses som en uppskattning för respektive grupp, pluton, kompani, bataljon etc. Stort Grattis till alla medaljörer och extra stort till er på AR KS09! /OLLE Och till alla er som var med men som inte fick medalj, jag vet vad ni gjorde och hos mig kommer era insatser inte att falla i glömska.
×
×
  • Create New...