Jump to content

toker

Nivå 9
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by toker

  1. Sorry, då hade jag fel. Hade för mig att det var nån i min pluton som gjorde det. Snackade med honom efteråt. Iofs var hans farsa nån skattemas så dom gjorde väl nåt annat tjohejsan för att få tillbaka lite slantar. Jag skrev mig själv hos min mor när jag var nere så jag skulle slippa en massa extra utgifter i onödan. Men som sagt ovan. Det är snällt av Svea att inte låta oss få tillbaka nånting alls. Jag fick knappt några avdrag alls giltiga när jag deklarerade, även fast dom hade grund och var riktiga. Men nog om detta! Klart slut.
  2. Du får nog tillräckligt så du kan betala din andel i lägenheten (förhoppningsvis), men tänk på att du senare när du deklarerar får tillbaka en hel del när du gör schablonavdrag (avdrag för dubbelt boende, arb. på annan ort) så att säga. Där kan du få igen en hel del peningar,
  3. Han var inte så otroligt uppskattad under KS02. Inte av skyttekompanierna iaf. Men, säg vad vi inte klagar på? ;)
  4. Ja, vad har vi för tankar om det här? http://www.mil.se/int/index.php?lang=sve&c...c=news&id=17393
  5. Mitt nick behöver nog inte någon förklaring. Fick det när jag var 17-18. Blev även kallad "Dunder" på KS02. Törnvall blev Thunder och Thunder blev dunder
  6. Men jösses vilken kass sida det där är.. *beside the point* men var tvungen att säga det
  7. En rätt rolig befäl<->beväring-dyspyt uppstod mellan Kaptenen för befälsutbildningen på NB21. Kaptenen tyckte att beväring Drougge hade för långt hår. När vi var ute på en övning sade kaptenen: - Drougge! ta av dig skyddsmasken, eller ser du ut sådär? (klagade som vanligt på hans långa hår) Drougge som är rapp i käften säger: - Men, kapten, jag som trodde att du och jag skulle eftersträva likformighet. .. Då kunde inte ens kaptenen hålla masken
  8. Ja, resursbrist. När de 'onödiga' tjänsterna som receptionister, telefonister etc. rationaliseras bort och ersätts med mail, mobiltelefon, vanlig telefon, fax.Förvandlar en som t.ex. sysslar med fakturering/prissättning till en symbios mellan receptionist/telefonväxel/truckförare/ekonomiassistent/etc/etc. Det är helt enkelt inte alla som orkar. När man har en mobiltelefon så väntas man att ha på den. Bli nådd. Göra jobbet. Det enda vi kan göra för tillfället är att le, peta näsan en stund tills det går åt pipsvängen ordentligt. Då kanske det är dags att höja rösten, eller för bättre effekt, sänka den o ge dom en snigel på ögat.
  9. Ja, visst är det så. Att folk "känner efter" för mycket. Halva landet håller ju på att förvandlas till hypokondriker. Men sen finns det ju naturligtvis de som är riktigt sjuka. Bara för ett tag sedan på min arbetsplats så hörde jag en kille säga: "Pffft! utbränd! det är ju bara ett påhitt för att stanna hemma". Tills just den killen som sa det blev utbränd. Såg fan ut som ett spöke med grumliga linser. Men å andra sidan har jag sett mycket värre saker, folk som är 'sjuka', alltså, det är inget större fel på dom. Man hör dom säga: 'Fan, skönt att vara sjuk, nu kan man plugga lite o hitta på lite roliga saker'. Skäms. Förresten, jag känner mig lite snuvig tror jag ;)
  10. Murdoc, då vet du vad jag snackar om. Det är fan inte roligt på en fläck Kom på en annan rolig grej som har med material att göra. Kommer inte uihåg riktigt vilka det var, om det var papa lima.. Dom beställde i alla fall 12 st Motoroler. Fick 12 liter Motorolja. Väntar just nu på en film som vi spelade in på KS02. Där diverse pinsamheter har fått plats. Skall rippa ner den från VHS till datorvänligt format, sedan lägga upp på webben för världen att avnjuta. Vi hade en kille som vi kallade för 'kamelen' i min grupp. Vi hade satt upp en temporär VCP mellan caglavica - gracanica. Där vi fick tag på en hel del vapen. Då kamelen, som vi kallade honom, skulle demonstrera tårgas. Var bara det att.. .. det var motvind, så stackars kamelen fick allt i sina ögon. Har väntat länge på filmen, men den skall komma min väg nu i höst. (..den som väntar på nåt gott.. väntar alltid för länge)
  11. Ba13 var det som lades ner, Ba12 gick över i Ba99 och sedan packade de ihop resten av grejorna.. Stämmer. Jag som skrev lite klumpigt.
  12. Jag kommer tamejfan _aldrig_ att glömma den första månaden på KS02. Då vi efter 20 minuter hade kravaller på oss, oroligheterna höll i sig i 12 dygn. Sedan rotation till VCP för att hitta lite lik och annat 'gos'. Sedan iväg till bergen, (slivovo) där vi startade upp en 'operation' som innefattade återinförandet av serber till övergivna byar. Vilket vi inte visste då var att våran förläggning (huset) kallades i folkmun för (lopp-huset). Hela plutonen blev bitna av illasinnade fågel-loppar. En del så illa att dom var tvungen att läggas i karantän på CV. Där var vi kvar, med ett gäng galna skottar som vi guidade runt på diverse olika patrulleringar, under svenskt flagg. M90-brallorna som skavde på lopp-betten, bränna madrasser, sanera, bli insmord över hela kroppen med Yukon-salva, skicka all vår utrustning (som var gjord utav tyg) till NATO-tvätten. Till detta hörde också att vi var tvungen att packa med oss all utrustning och ha med oss i pebban under hela tiden. Vår QM vi hade ställde upp oss på ett trevligt led ala koncentrationsläger-vis för marsch till duscharna. Där vi efteråt fick reda ut vår tvätt från NATO-Tvätten. Ja, jisses, fyfan, humöret på topp!
  13. Det är nog väldigt olika som ni säger. Att man har tur, dessutom att man är hemma när väl dom ringer. Det är ju inte alltid att man är det. Jag sökte inte in på KS02. Utan hade bara skickat in en ansökan på måfå, för att se om jag kom med till BA12. Eftersom den lades ner så tänkte jag inte så mycket på det. Men en dag så ringde plutonchefen från Alfa Quebec (KS02) mig ett par dagar innan Julafton och frågade om jag ville med som steff på en robotgrupp. Hade väl en x-9-8 eller nåt sånt i betyg, kommer inte ihåg. Iaf, han berättade att han hade verkligen gått igenom enorma högar när han plockade ihop sin pluton. Sen att han plockade ihop en grupp med 8 helt olika personligheter var ju en helt annan sak ;) Det är väl bara till o tjata sig fram, eller ha näsan framme som det så fint heter om man verkligen vill med, eller att man känner folk som varit iväg förr, som kan tipsa någon annan att just den här killen/tjejen finns tillgänglig och vill åka. Mnåja, finns säkert andra som är bättre på det här systemet än vad jag är. Men hade lust att skriva i vilket fall som helst. Sen när det gäller "vad som krävs för att bli FN-soldat".. Det är nog olika. Jag har många spridda kunskaper inom många områden, data, språk, hantverk, tror nog att man kikar en hel del på diverse kunskaper också. För trots allt så har ju inte pi & mekarna tid alltid.
×
×
  • Create New...