Jump to content

Varg

Nivå 10
 • Content count

  5
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Varg

 • Rank
  Nyinryckt

Previous Fields

 • Grundutbildad inom
  Ej gjort grundutbildning/GMU.
 1. Stort tack för svar @Sgt_M. Om jag förstår dig rätt så söker man alltså via sitt förband, innebär det att man kan söka OFFU via ett förband som inte har lagt ut en annons? Det vill säga att om jag gör min GU vid ett förband, kan jag därefter söka OFFU via det då det är där jag tjänstgjort eller måste jag söka enbart till dom som lägger ut OFFU-tjänster? Hur kommer utvecklingen se ut för det här, dvs kommer fler förband söka officerare till OFFU eller kommer den "kvoten" fyllas up ganska snabbt? Frågorna kanske blev lite röriga nu, säg till isåfall!
 2. Hej @Recon Stort tack för svar! Du menar alltså att FOK+GMU enbart skulle innebära att man går 6 månader istället för GU på 11? Som jag förstått det (men det kan lika gärna vara fel) så ingår FOK i GU beroende på vilken tjänst man söker vilket utökar GU från 9 till 11 månader. Eller tänker jag fel?
 3. Hej! Jag studerar för närvarande sista året på min kandidatutbildning vid ett av Sveriges universitet. Till sommaren är tanken att jag skall rycka in och genomgå min GU samt förhoppningsvis FOK. Därefter siktar jag, om möjligt, att få gå på Karlberg och studera vidare till officer. Jag har kollat runt efter information eftersom det går ett rykte om att om man redan har en kandidatexamen kommer man endast att gå ett år vid Karlberg innan man är färdig med sin examen (se bifogad länk). Det jag eftersöker är helt enkelt information kring detta: hur kommer det se ut, hur ser karriärsvägen ut efter avslutad OFFU etc. Jag skulle helt enkelt vilja höra era tankar, funderingar samt erfarenheter kring detta! Se länk: http://www.forsvarsmakten.se/siteassets/4-om-myndigheten/dokumentfiler/budgetunderlag/budgetunderlag-2018/fm2016-10870-28-bilaga-3-bu-18.pdf
 4. Hej, Första inlägget! Jag genomförde mina rekryttester i september med bra resultat, i samtalet med yrkesvägledaren så sa han att utbildningsplatserna för 2018 (sommar) som jag var intresserad av att söka skulle släppas på försvarets hemsida den 23 oktober. Det har inte kommit ut någon tjänst än och min fråga är helt enkelt: vet någon av er när dessa platser kommer släppas? Ungefärligt datum etc. Stort tack för fint forum och förhoppningsvis upplysande svar. Ta hand om er!
×