Jump to content

johaansson

Nivå 9
  • Posts

    36
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by johaansson

  1. Vi hade ett skapligt rån i flen igår förmiddag. Det var militärprecision på det, undrar om militärligan är i farten igen. Skyttarna var beväpnade med ak 4 m.m
  2. Är det någon som vet dom exakt ögon värdena för markstid, eller rättare sagt SYN B. skulle uppskata svaren. Tack på förhand.
  3. Kan bara beklaga och du får krya på dig och söka nu till hösten.
  4. Jaap det får man endå göra, kanske inte kommer vidare men det finns ju en risk som man är värd att ta:D
  5. Tragiska nyheter kommer Läs Björns senaste inlägg. Länk: http://www.facebook.com/forsvarsmakten?ref=ts
  6. Informationen är felaktig enligt försvarsmakten. Det är bara några förband som inte kommer att rekrytera efter gmu 3/4 och att gmu kommer fortgå under 2012 som planerat Länk: http://www.forsvarsmakten.se/sv/Aktuellt/Forsvarsmakten-kommenterar/GD-kommenterar-uppgifter-om-anstallningsstopp/
  7. Nu kan man komma med lite glädjande besked grabbar och tjejer. läs denna länk http://www.forsvarsmakten.se/sv/Aktuellt/Forsvarsmakten-kommenterar/GD-kommenterar-uppgifter-om-anstallningsstopp/ OT: Tur för dom att dom inte har tagit bort mitt första handsval ;)
  8. Ja självklart är det så att försvarsmakten söker bara till dom tjänster som finns. Men det som kan bli hotat är ju riket om man drar ner så kraftigt att det knappt finns något försvar. Har en till fråga Är det inte tänkt att det ska vara mer soldater än Officerare ? för just nu är det betydligt fel officerare än soldater .
  9. Ja förhoppningsvis händer det något positivt. Men man måste komma ihåg att ta de som sägs i medierna med en nypa salt. Sen om det nya systemet inte funkar går de tillbaks till värnplikten ?
  10. Idag var ingen rolig dag att läsa på mil.se. Helt otroligt hur mycket fel dom hade räknat. Det som är tråkigt är att dom ska dra ner på dom som kommer rycka in GMU 3 och 4. Sen skulle det inte ha vart smartare och haft kvar värnplikten. Det var billigt och bra, inte som det här nya otroligt som är ofantligt dyrt. Fan är det ens någon ide att åka ner o mönstra nu eller, låter som dom inte ska ta in några överhuvudtaget typ.?
  11. Skalman du är en stjärna . Så befattning får man alltså efter genomförd GMU inte direkt vid mönstring .
  12. Tack för svaren gör en lite klokare iaf . Men dom befattningarna som LG ska anställa till är inte officiella på deras hemsida, efter GMU 4
  13. okejokej . 14 och 15 är kompanier. Men nu efter GMU 4 anställer ju livgardet, kommer det vara till dom som finns på deras hemsida eller till något annat? MVH Johaansson
  14. Kommer Livgardet starta nya bataljoner efter gmu 4 ? eller kommer det bara finns 7, 13 , 14 ,15 bataljonerna hos livgardet? Snart får man reda på om man får mönstra igen
  15. Mm man vill bli spec officer går det bara att välja i januari månad? eller kommer det gå att välja under gmu 3-4 ?
  16. Det är nog ingen fara om du inte är super väl tränad. Har du lite vilja kommer du lätt klara av testerna som kommer i framtiden.
  17. Varför skickar försvarsmakten hem ett brev där det står att man ska ansöka när man redan har sökt och signerat det för typ en månad sen ?
  18. När jag var o mönstra (med plikt) så pratade vi lite smått om det nya systemet och det han sa var att han trodde att dom skulle satsa på så unga förmågor som möjligt. Det han menade på var att vi var mycket mer formbara än dom som börjar bli runt 30.
  19. Är det någon som vet vilka olika befattningar inom markstrid Lingardet skall rekrytera till?
  20. Har hört något liknande. Att flera ur varje förband har hoppat av men varför hoppar dom av? Klarar dom inte dom fysiska kraven eller upptäcker dom att de inte var så kul som dom hade hoppats?
  21. Okej okej . Tack så hemskt mycket för svaren. Dom sökte till 15.MP och det blir nog till att man söker till det
  22. Okej okej tack för svaren men när de har gått vi säger två år så ska man alltså flytta till en lägenhet. Och vad dom flesta vet är det nästan en omöjlighet att få en bostad i Stockholm. Undra hur man ska lösa det då?
  23. Om man blir antagen att göra GMU och sedan blir anställd på Livgardet, får man bo där eller ska man hitta sin egen lägenhet. Det är ju lite små svårt att hitta en lägenhet i Stockholms regionen?
×
×
  • Create New...