Jump to content

Livdragon 1997

Nivå 9
  • Posts

    25
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Livdragon 1997

  1. Då har man nånting att se fram emot när man blir till åren då
  2. Jag tycker det du skriver är bra 23:e komp. Varför skulle inte FM Värdegrund gälla alla friv.org? Finns med största säkerhet många killar som efter lumpen fått ett visst motorintresse, korkat av FM & SKBR att inte tillvarata det man en gång betalat för. Själv har jag ett stort fordonsintresse samt en jäkla massa förarbevis och om jag nån gång slutar i IP (2025?) så skulle jag definitivt vilja hålla på med fordon.
  3. Naturligtvis är man glad över den fina trasan trots att det är 11 år sedan jag fick min
  4. Hittade mina medaljer som varit försvunna sedan flytten, saknar dock en
  5. Det är en viss skillnad att stå på skjutbanan och att framrycka i snårig terräng, det begriper nog vem som hellst. Det är större risk att man pekar pipan åt fel håll med detta vapen, som dessutom saknar vettig säkring. Men visst, godkänd är godkänt, kanske är regler, utbildning och krav på träning som behöver ses över? Ja. Hundföraren är en i gruppen som vilken soldat som hellst. Använder han inte hunden så ska han kunna lösa samma uppgifter som de andra soldaterna.
  6. För vissa kategorier förlängs utbildningen t.o.m. med två terminer, d.v.s. hela 2009 för de senaste sergeanterna.
  7. Prova gärna att gå i terräng med pistol i ena handen och kopplet i den andra. Lägg där till att vapnet är skarpladdat och du skall försöka bekämpa mål..... Jag skulle i detta exempel inte vilja gå bredvid en person som fått skjuta PEK som enda utbildning (Inte riktat till dig larsev då jag inte vet vilken färdighet du besitter) Risken att man vådabeskjuter är mycket-mycket större med pistol.
  8. Googlade efter protokoll från hemvärnsråd men kammade noll. Ibland finns ju lite att läsa i tidningen tillsammans med nån bild på ett gäng farbröder. Kan någon tipsa om lite länkar till protokoll från hemvärnsråden i landen, så jag kan känna mig överbevisad i min tro om att hemvärnsdemokratin borde skrotas i sin nuvarande form?
  9. Har varje kompani en representant i HV-rådet oberoende om man har 15 eller 100 aktiva? Om ja, borde i detta fall inte kompaniet med 100 aktiva ha 6,67 representanter och kompaniet med 15 aktiva en representant?
  10. Håller med dig till fullo, pistolen är ett mycket svårt vapen att hantera. Talar av egen erfarenhet då jag själv skjutit många (ca 30) stridsskjutningar med enbart pistol. Det krävs mycket träning och rutin om man ska lyckas.
  11. Nu springer ju inte hundföraren omkring med sin hund hela tiden, även om många blivande hundförare verkar tro det. Hundföraren har liksom ksp-skytten en extraresurs att ta till vid vissa lägen. Som grund är alla skyttesoldater och har då samma grundbeväpning d.v.s. Ak4B. Pistol kan istället tilldelas ksp-skyttarna enligt min mening.
  12. 1. Intressant, så har jag inte uppfattat det. Men det låter ju helt klart rimligt.
×
×
  • Create New...