Jump to content

eyesight

Soldater
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

About eyesight

  • Birthday 06/27/1988

Contact Methods

  • Website URL
    http://

Profile Information

  • Kön
    Man
  • Placering
    Rönninge
  • Intressen
    jadu..

Previous Fields

  • Grundutbildad inom
    Infanteriet/mek
  • Utlandstjänst
    Nej
  • Detaljer Grundutbildning
    LG 6:e komp 2008 01 28-2008 12 06
  • Placering/Tjänst
    Vagnsbesättning

eyesight's Achievements

Nyinryckt

Nyinryckt (2/18)

0

Reputation

  1. tack för ett snabbt svar, fråga: kan någon länka mig till den tråden? hittar så dåligt häromkring.
  2. det är så att jag skadade mig i lumpen och har under lång tid efter det varit arbetslös sjukskriven etc. har fått en del hjälp av farsan eftersom han arbetat med liknande saker innan, skadan är anmäld till försäkringskassan samt privata försäkringsföretag. MEN jag vete tusan om jag någonsin kommer få några pengar för mitt lidande och frågar här om det är någon som vet om ersättning/bidrag/kompensation från något håll. jag har nyligen hört talas om kungafonden och undrar om det kan vara nåt? alla tips och förslag mottas med glädje! (svart-basker-med-silveremblem-smilie önskas här) / f.d. Livgardist Örnfjäder.
  3. hehe ledsen för min otydlighet, vi är 10 i gruppen och alla är vanliga skyttesoldater, två av oss är gruppchefer också, men ja alla får ha en testvecka som gruppbefäl vardera.
  4. hm, var nog 'lite' trött när jag skrev att den var billigare :p i vilket fall vet jag nog vad jag ska skaffa nu, kan inte stå emot att köpa en fällkniven a1 efter allt bra som sagts om fällkniven, och modellen verkar passa bra, har en bra SOG multitool men ska nog skaffa en ny som har sax + såg också, sen behöver jag en bra brukskniv i mer behändig storlek vet inte vilken dock hm..hm..
  5. "Om du med "befälsvecka" menar att du vart dagelev så skall du inte vara orolig. Du kommer garanterat få fler tillfällen att visa dig på styva linan" vi blev tilldelade uppgiften som 'gruppchef', en vecka för varje person, så alla testat det en period innan GU e slut. "Sitt lugnt i båten, och försök att inte stressa upp dig. Var dig själv! Hjälp dina kamrater. Våga ta och ge ansvar gentemot din grupp." hade du en svettig början med? har känt att jag rent psykiskt inte hängt med i omväxlingen från att göra ingenting om dagarna till att vara aktiv 18 tim / dygn, det känns bättre redan nu dock
  6. hade det här i tanke: http://www.fallkniven.com/nothern/sv-nl3.htm NL3 från fällkniven, bra att hugga med och göra grövre arbeten där det är bra med ett framtungt blad, eller kanske en a1? nl3 hade en mer behänding längd dock ( samt 700 kr billigare .. ) en leatherman multitool för pilliga arbeten och för att t.ex. skära i syntetiska material en EKA sweden 60 http://www.messerdepot.de/images/product_i...ges/H247212.jpg för all-purpose, bra balans vad det gäller tyng längd och skärpa, dock kanske den drar in smuts eftersom den är en fällkniv, kanske en skön cold steel vore att föredra?
  7. Hej, det är så att jag har några frågor kring det här med befälslämplighet, jag är placerad som skyttegruppbefäl på LG och har genomfört mina två första veckor aldelles nyligen. I vårat kompani så har gruppchefer delats ut till var och en under en vecka och jag hade den andra veckan som tog slut idag, jag upplever att jag inte hade så god koll på gruppen och gjorde småfel ibland som t.ex. att anmäla 9 närvarande när vi bara var 8 eller att inte ge snabba order när vi hade någon uppgift att fylla, jag tror det har gjort att jag inte sett särskilt säker ut som chef för min grupp. Jag är en person som kräver en viss tid för att anpassa mig bra till en ny tillvaro men när jag vänjer mig brukar jag oftast bli bra på det jag gör, men det kanske är så att det inte funkar med befattningsutdelningen och undrar därför några saker; Hur kommer befälen fram till om man är lämplig eller inte? Jag tror att jag kan göra ett bättre jobb från och med nu eftersom jag blivit mer varm i kläderna och fått mer rutiner men undrar vad jag ska tänka på när det gäller ledarrollen? Är det något jag borde fråga mina kamrater eller befälen? Jag vill väldigt gärna vara gruppchef när det väl gäller men jag tror att de kanske tycker att någon annan passar bättre om dom grundar beslutet på min befälsvecka och tänkte att lite info från folk här skulle ge mig lite mer insikt i den rollen. Jag är ju bara i början av det gröna stadiet nu men det är ju säkrast att fråga ändå! Om någon har varit i en liknande sits eller har några tankar eller bra förslag på detta så skriv gärna ner det ! jag är inte säker på om det här är rätt ställe för min fråga, jag såg inget bättre subforum att skriva på så jag valde det som verkade vara det rätta, tack !
×
×
  • Create New...