Jump to content
Sign in to follow this  
Tompa

Vapenlampor

Recommended Posts

Har ingen egen erfarenhet av lamporna eftersom jag har Ak4, men på dom bilderna som jag har sett så har det vart Surefire och Maglite. Bilden med Magliten var lite suspekt, såg ut som om det var hemmagjort.

Jag skulle inte vilja ha Magliten i alla fall.....

 

/TangoXray

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Inte Mag-Lite iaf.. det lär varit nåt hemmabygge..

 

Den högra handskyddsdel som har en vapenlampa integrerad är av märket Sure-Fire.. själva lampan vill säga, själva handskyddet är tillverkat av ett svenskt företag som jag inte kommer på vad det heter. Sure-Fire ger ett mycket kraftigare ljus än en motsv vanlig ficklampa av vanlig storlek.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok för personligen skulle jag inte vilja ha en Maglite när man ska genomsöka ett mörkt rum , tänkte mest om de använde ASP som polisen gör. Surfire har ju en överlägsen Ljusstyrka i förhållande till sin storlek men batteri kapaciteten är ju inte så bra tyvärr en halvtimme eller nåt sånt tror jag brinntiden är!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vapenlampan på ak5 är ju av märket surefire och företaget som tillverkar handskyddet heter ArmaTech AB o ligger i kungsbacka. Det har m-nummer M 4800-514029.

Dom tillverkar även ett handskydd med integrerad lampa till Ak4 inget m-nummer eftersom sv försvaret ej använder dessa.

Kan köpas av civila. Kan mejla över inscannade infoblad på dessa om nån vill veta mer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fu Kjellberg:

 

Mycket intresserad! Har du specen på den till Ak4 också

 

/TangoXray

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

soldat1.jpg

 

Soldaten (gruppchefen) ovan med den helsuspekta vedsäcksghillien tillhör för övrigt samma pluton som jag själv tillhörde en gång i tiden.

 

Vapenlampan är numer standard hos Insatsplutonerna.. jag hade en större delen av mina 10 månader (inte under GSU:n). Kan säga att man blir bra mycket effektivare direkt med vapenlampa. O en anledning till varför man inte ska tejpa på maglite är att du inte kan sätta på/av den med en fingertryckning samtidigt som du i övrigt verkar med vapnet, o du kan inte blända fi/boven enbart genom att rikta mot hans ögon.. en kolsvart natt och en sure-fire i ens ögon.. kan lova er att man blir halvblind.

Share this post


Link to post
Share on other sites
O en anledning till varför man inte ska tejpa på maglite är att du inte kan sätta på/av den med en fingertryckning samtidigt som du i övrigt verkar med vapnet, o du kan inte blända fi/boven enbart genom att rikta mot hans ögon.. en kolsvart natt och en sure-fire i ens ögon.. kan lova er att man blir halvblind.

En annan bra anledning till varför man inte ska montera en lampa icke avsedd för vapenbruk ('vanliga' surefire, maglite osv) är att lamphusen på de lampor som är särskilt avsedda för vapenmontage har en fjädrande upphängning för lamphuset. På de vanliga lamporna överförs rekylvibrationerna rätt in i lamphuset som sitter fastskruvat i resten av lampan, och förbrukningen av lampor / lamphus kommer att bli hög.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
På de vanliga lamporna överförs rekylvibrationerna rätt in i lamphuset som sitter fastskruvat i resten av lampan, och förbrukningen av lampor / lamphus kommer att bli hög.

 

Det där gäller faktiskt i viss mån för vapenlampan på AK5:an med. T.ex. på min så var det ett visst glapp som troligtvis uppkommit av rekylvibrationer, samt lite allmän misshandel som lumparlivet innebär. Vilket resulterade i en så trevlig situation att jag hoppade fram framför en Volvo 245 och skulle lysa in genom rutan.. o det inte händer nåt när jag trycker på knappen.

 

Tur det var övning.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mynningsskydd, du kan få ett sådant av mig om du vill titta närmare på det.. ;)

 

Det är tandskydd på samma gång förresten. Ser ut som tandskyddet som sitter på löskjutningsanordningen fast kortare. Spricker fint om man skjuter med det på. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
Vilka vapenlampor använder Försvaret? ASP , Surefire o.s.v?

 

Första inlägget i tråden. Vi hade i vår pluton dels Sure-Fire vapenlampor. Mag-Lite modell större om man skulle gå patrull. Sen de här fyrkantiga bruna lådorna till ficklampor av 30-talsmodell som det är tänkt att man ska ha i fält eller hur det är. Hade dock aldrig med den skiten. Häftigast av allt var nog strålkastaren på taket på insatsbilen som kunde manövreras med en liten joystick inifrån bilen... den var gryyymt stark. Inget man vill ha i ögonen.

 

* Sure-Fire

* Mag-Lite

* FM-skit

* Strålkastare modell större

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ett tips LD, varken "FM-skit" eller "Strålkastare modell större" är ju VAPENLAMPOR :D

Eller du kanske monterade fast insatsbilen på AK'n... :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kom att tänka på en annan lampa med lite "kräm" i som FM har.

Söklampan på FRÄD Hpk. Tänder dom den när den står hangare smälter golvet efter en stund. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  ×
×
  • Create New...