Jump to content

Nyårsmeny


Vildmannen

Recommended Posts

Jag har idétorka ang nyårsmaten  :baskerFN:

 

Menyförslag & recept mottages tacksamt

Det beror lite på vilken nivå du hade tänkt.

 

Lappskojs direkt ur burken är alltid fel. :D

 

Menyn hemmavid:

toast skagen

smördegsinbakt filé med potatisgratäng och svampsås

glass med varm hjortronsylt

 

Sen är det väl ändå drickandet som är det viktigaste på nyår?

 

Eller varför inte konsultera Restaurang Vildmannen? :D

Link to comment
Share on other sites

Köpte en helbutelj Moët & Chandon idag. Fint champagne som bla F1-förare drag för några år sedan. Tänkte det vore kul att prova på en "finare" champagne.

 

Beträffande min nyårsmeny blir det tacos motsvarande. Ganska enkelt för att vara nyårsafton, men tjejen vi har bestämt vi ska vara hos ville inte stöka med en massa avancerat käk.

 

Återstår att se om Moët & Chandon-skumpan håller måttet!

Link to comment
Share on other sites

Här blir det guldburk :baskerFN:

 

skämtar lite....

 

till förrätt blir det löjroms chesscake och ett milt vitt vin

 

huvudrätt blir det kaffe kryddad älgkalvsfile men en hjortronmesmörs sås och ett smakrikt rött vin.

 

efterrätt blir det chockladpanacotta med hallonkompott och ett portvin

 

efter det så blir det en liten kaffé och en stor ardenberg :D och kanske en bowmore oxå :D)))

Link to comment
Share on other sites

He he, meny... trefligt.

 

Förrätt.

Köp en liten burk med ljus ishavsrom (Abba)

En burk räkor i lag

Ett stort grönt äpple

En lök

Gräddfil

 

Hacka räkor, det skalade äpplet, och löken. Blanda i en bytta. Tillsätt ishavsromen och lite gräddfil, ytterst lite. En frisk förrätt (p.g.a äpplet) som tjejen gillar på grund av lågt med kalorier.

 

Varmrätt

 

Torskryggfilé

Färska pinjenötter

Fisk buljong

Grädde

Vitt vin

Sparris/Mandel potatis

Citron

Grön sparris (Mini eller vanlig)

 

Koka upp en stark buljong, tillsätt mycket grädde och vitt vin salt och peppar. Glöm den kastrullen ett tag. Den ska småkoka ner länge om den blir för lös blanda maizenmjöl och vatten i ett glas och häll på under rörning. Blir den då för tjock, spä med grädde.

Rosta pinjenötterna i en torr panna, se upp 0-Bränt blixterfort.

Koka sparris (Ta en kastrull innan du lagar maten och koka 5 sparris, ta upp dem med 1 minuts intervall efter några minuter och se vilken konsistens som passar dig bäst, då vet du exkat tid som behövs när du lagar maten sedan)

Koka potatis (Koka mycket försiktigt, dessa sorter har en tendens att gå sönder, alt. koka med skal oh skala, men det är jobbigt)

Bryn på Torskryggen försiktigt, mycket smör (äkta) i pannan. Salta och peppra.

 

Servera allt smakfullt placerat på en tallrik garnerat med Citron och en bit dill. Bara lite sås på, resten vid sidan om i en förvärmd såsskål.

 

Dessert

 

Banan

Äpple

Kiwi

Jordgubbar

Vit Chocklad

Vanlij Glass

 

Skär allt i skivor, bre ut i en snygg ugnsfast form, strö över massor med riven vit chocklad. Gratinera i ugn, när den vita chockladen smält och blivit lite brun (inte mycket) blir den lite hård och knäckig. Servera med Gammaldags/Äkta Vaniljglass.

 

Till denna meny får du äran att välja vin själv.. (Obs jag skrev vin, inte dryck)

Hoppas att du bjudit hem alt. har en donna till detta, brukar ge god effekt. Alternativt testkör du på någon polare så att du lär dig. Sedan bjuder du hem damen att vara med när du lagar. Pluspoäng...

 

 

Oj.. vilket inlägg det blev...

 

GMY

Link to comment
Share on other sites

och med "ardenberg" hoppas jag att du menar Ardbeg... :D

mmm var det jag menade. skönt att de finns de som förstår vad som menas trotts man skriver ngt annat :D

 

Nu är det dax för Röd Oktober, kan inte se den filmen för många ggr :lol:

 

sedan tror jag det blir lite das boot inatt :wub::wub:

Link to comment
Share on other sites

Varför inte raggmunk? Det är sällan man får det:

 

- 25 kg potatis

- 1 kg mjölkpulver

- 15 lit vatten

- 40 st ägg

- 1 kg margarin

- ½ dl salt

 

Och lingonsylt till... :sniper:

 

Blir mycket? Nja, receptet är från UhR Förpl, del 2. Ska ni vara 100 man på nyårsafton blir det precis. Annars är det bara att dela. :P

 

Kn Bligh (and Cook) :rocketl:

Link to comment
Share on other sites

  • Forumsledning

skall äta...

 

.först

Skagen inspirerat skaldjur med Bröd

.sen

Marinerad Fläskfilé

Potatisgratäng

och lite stekta grönsaker.

.sist

Inlagda Päronhalvor med grädde och AfterEight

 

sen blir det massa snacks framför öppna brasan..

 

Öl till allt

Groggar finns även det.

Jag tänkte blanda Midori, Vodak, 7up o en tvist lime i ett Highball med is..

Champagnen finns klar vid givet tillfälle.

 

..inte för avancerat inte för enkelt.. helt funkis

:D

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...