Jump to content

Ska Kroppsskydd 94 ersätta 90????


Speedster

Recommended Posts

Är kroppsskydd 94 tänkt att så småningom ersätta Kroppsskydd 90 helt eller är det bara vissa förband som ska ha 94:an. Eftersom utlandssttrkan har 94:an så borde ju allt "fotfolk" få den eftersom som den måste vara bättre än 90:an i och med att Utlandsstyrkan har den. Finns det nån fördel med 90:an som 94:an inte har eller?????

Link to comment
Share on other sites

Kroppskydd 90 väger inte lika mycket som 94, jag tror inte att alla som idag har 90an kommer få 94an. Det skulle vara väldigt konstigt i så fall. Jag har aldrig prövat men jag tror inte det som skyttesoldat går så bra att strida med 94an under en längre period t.ex.

Link to comment
Share on other sites

Utlandsstyrkan, vakter och andra har ju 94 för att den kan förses med riktigt skottsäkra plattor. Stridsfordonsbesättningar skall även ha den så den har handtag som gör att man kan lyftas rakt upp genom en lucka, motsv, de har den dock med "splitterplattor" i. 90 är bara splitterskydd, eller ska vara.

Link to comment
Share on other sites

Guest Triggerpuller

Att strida med kroppsskydd modell tyngre 10 kg+ är egentligen en vanesak. Visst är det jobbigare, men det är också något av en nödvändighet. Ny utrustning är en av orsakerna till att de fysiska kraven på personal i skyttetjänst höjts markant sen 70-80 talen. Den andra faktorn är förändringar i stridstekniken. En skyttesoldat släpar ju i allmänhet omkring på 30-40 kg.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...