Jump to content

Yoff


Recommended Posts

Jag ska gå vidare inom det militära och hade tänkt mig kustjägarofficer (A-dyk). Jag pratade med en kadett från MOHS i Karlberg, och han nämnde något om att man väljer en grovinriktning i början för att sedan specialisera sig inom ett område.

 

Hur sker denna uttagningen? Är det stor konkurrens om platserna? Utbildar de KJ-officerer varje år? Finns det nån risk att man inte hamnar på det förband man gjorde sin GU på?

 

Det skulle vara uppskattat om någon hade lust att räta ut mina frågetecken. Det finns ju trots allt mkt folk härinne som har en hel del erfarenhet...

 

Trevlig helg!

Link to comment
Share on other sites

Samma svar som innan: Fråga dina befäl om vad som är aktuellt för tillfället. Eller är det något skäll till att du inte vill det?

Angående dina chanser på span så vet jag en kadet som gjort GUfjs och som först fick börja på stabskompaniet ( i och för sig nära i organisationen men långt ifrån i verkligheten). Är du bättre än någon som gjort GUfjs?

Link to comment
Share on other sites

En förutsättning för vilket förband du hamnar på efter utbildning är väl vilket förband du antas genom. Dessutom är det nog en förutsättning för att bli KJ off att du gjort din värnplikt inom AMF.

Link to comment
Share on other sites

Idag kan ALLA söka till ALLA förbands yop/rop. Dock är det en stor fördel att ha gjort sin GU inom aktuell tjänstegren. Finns visserligen arméfolk som kommit till ubåt men det hör inte till vanligheterna. Angående KJ-off så söker intresserade från alla förband till amf1 och om de blir antagna läser de yop/rop med inriktning amf-markstrid (inte 100% säker på uppdelningen, vissa delar under år 2 läses ihop med sjöfolket). Efter skolan är det ju synnerligen lämpligt för en grundutbildad KJ att arbeta med KJ-utbildningen på amf 1, behöver dock inte vara så. Är man icke-KJ men vill bli det får man gå befälkursen dvs göra proven för att få treudden.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...