Jump to content

Försvarsmakten: Ny chef tar över Livgardet


Recommended Posts

Livgardets nya chef, överste Gustaf Dufberg, är ny i rollen som regementschef men han är väl bekant med förbandet. Efter ett år som brigadchef på Norrbottensbrigaden i Boden är han tillbaka på ett av världens äldsta regementen.

Från 2018 till 2023 arbetade Gustaf Dufberg på Livgardet, både som ställföreträdande regementschef och chef för Försvarsmaktens internationella centrum Swedint. Trots att han trivdes mycket bra i Norrbotten var erbjudandet att bli Livgardets regementschef oemotståndligt.

– Det är första gången jag får återvända till ett tidigare regemente. Det känns verkligen som att jag kommer hem till Livgardet när jag nu återigen får förmånen att bära Livgardets uniform, säger Gustaf Dufberg.

Den första tiden i nya rollen ska Gustaf Dufberg fokusera på att sätta sig in i förbandets uppgifter och pågående verksamhet. På sikt är frågor kopplade till beredskap samt tillväxt av material, personal, lokaler och utbildningsanläggningar något som är viktigt för honom.

– Även om tillväxten inte går så snabbt som jag önskar så måste vi vara beredda med det vi har i nuläget, säger Gustaf Dufberg.

Chefsöverlämning

Under chefsöverlämningsceremonin den 27 mars lämnade den avgående chefen, överste Stefan Nacksten, över ansvaret till Gustaf Dufberg. För Stefan Nacksten väntar uppdraget som chef för försvarsstabens infrastrukturavdelning på Högkvarteret.

– Att få ha varit regementschef över Livgardet har varit en stor ynnest och jag är väldigt tacksam. Jag vill verkligen tacka alla medarbetare och värnpliktiga på Livgardet, det är mötena med er som gett mig energi. Till min efterträdare Gustaf Dufberg önskar jag stort lycka till och ta varsamt hand om regementets personal och framtida möjligheter, säger Stefan Nacksten.

Läs hela inlägget här >>

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...