Jump to content

Försvarsmakten: Nya kängor till Försvarsmakten


Recommended Posts

Försvarsmakten får en ny marschkänga som är en tillfällig ersättare för känga M/90. Den påminner i stora drag om känga M/90, men har en mer tålig sula. Den förväntas levereras till sommaren 2024 och leveranserna ska täcka Försvarsmaktens behov framöver.

Försvarets materielverk, FMV, har upphandlat den känga som är tänkt som en tillfällig ersättare till känga M/90. Den är baserad på samma tekniska specifikation, men med en förbättrad yttersula. Sulan har både högre värmetålighet och bättre lagringsegenskaper, vilket innebär bättre skydd och lagringstid.

Kallas Marchskänga 24

Modellen har arbetsnamnet Marschkänga 24 och kommer att tillverkas av YDS med förväntad leverans till FMV innan sommaren 2024.

– Med den här leveransen fyller vi upp Försvarsmaktens nuvarande behov av kängor, så de är efterlängtade, säger Elisabeth Olofsson, systemingenjör FMV verksamhetsområde logistik.

Nyheter på området väntas

– Fotbeklädnad är ett komplext område, som ska klara av många krav, kopplade såväl till den externa miljön som till människans egenskaper och förutsättningar. Det kommer att hända mycket inom området kommande år, säger Marvin Lifbom, avdelningschef FMV verksamhetsområde logistik.

Under den gångna hösten har FMV medverkat i Försvarsmaktens arbete för att snabbt öka tillgängligheten och möta behovet av personlig utrustning för värnpliktiga.

– Försvarsmakten gav oss i uppdrag att snabbt anskaffa en tillfällig känga och vi genomförde upphandlingen under hösten. Under det intensiva arbetet i att stödja Försvarsmakten med att möta behovet inom personlig utrustning är teamet vid FMV, som jobbar med fotbeklädnad, glada att vi nu har tecknat avtal med Blue Aerospace AS för anskaffning av nya marschkängor, säger Marvin Lifbom.

Läs hela inlägget här >>

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...