Jump to content

Försvarsmakten: Ökat samarbete för ett starkare Europa


Recommended Posts

Ökat samarbete, ett starkare partnerskap, gemensamma satsningar på innovationer såväl inom den gröna omställningen, kreativa näringar som inom säkerhet och försvar var områdena i fokus under det franska statsbesöket.

Den franske presidenten Emmanuel Macron hade tillsammans med sin fru Brigitte Macron och den franska delegationen ett digert besöksprogram under sitt besök i Sverige. Ett rundabordssamtal och anföranden av H.M. Konungen, statsminister Ulf Kristersson och president Macron genomfördes på Militärhögskolan Karlberg. Kadetterna på Officershögskolan fick möjlighet att ställa frågor.

– President Macrons besök är viktigt. Relationen mellan Sverige och Frankrike, både i allmänhet men också i synnerhet militärt och säkerhetspolitiskt, är jätteviktig. Vi har fått starkt stöd av Frankrike under Natoprocessen och vi ser fram emot att kunna jobba ihop som fullt ut allierade, säger generallöjtnant Michael Claesson, chef för försvarsstaben.

Försvarsmakten har som uppgift att verka för att säkra Sveriges fred, frihet och självständighet, såväl enskilt och tillsammans med våra partnerländer. Med det rådande säkerhetsläget är det viktigare än på mycket länge. President Macron underströk vikten av ett starkt Europa med fler innovationer, mer operationellt samarbete och ökad interoperabilitet.

– Låt oss arbeta hårt för europeiska lösningar och europeiska innovationer. Jag respekterar Sverige och den svenska Försvarsmakten högt och vår vänskap har stärkts de senaste åren. Även framöver kommer Frankrike att ge Sverige sitt stöd – ni kan räkna med Frankrike, avslutade president Macron sitt anförande.

Läs hela inlägget här >>

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...