Jump to content

Försvarsmakten: Rekordstort intresse för officersyrket bland unga


Recommended Posts

Antalet ansökningar till årets officersutbildningar har ökat i samtliga kategorier. Totalt har över 3 000 personer ansökt om att bli officer, reservofficer eller specialistofficer, vilket motsvarar en ökning om 14 %. Nu väntar behörighetsgranskning, säkerhetsprövning, tester och urval av de sökande.

Försvarsmaktens senaste kampanj “Framtidens försvar söker ledare” har bidragit till ett stort intresse för officersyrket bland unga. Rekordmånga har ansökt till Officersprogrammet och utbildningar mot reserv- och specialistofficer.

– Utvecklingen i omvärlden är allvarlig, därför är jag väldigt glad och nöjd över det rekordstora antalet ansökningar till officersutbildningen. Det är ett kvitto på att Försvarsmaktens grundutbildningar är av hög kvalitet och att viljan att ta ansvar för Sveriges försvar är stor. Försvarsmakten kommer att anta alla som är lämpliga och som uppfyller Försvarsmaktens krav, säger generalmajor Michael Cherinet, Försvarsmaktens utbildningschef.

Till följd av det stora intresset och behovet har Michael Cherinet fattat beslut om att öppna ansökningsfönstret till grundläggande officersutbildning ännu en gång under fem veckor med start i mars.

Isak Riwik

Försvarsmakten har även fattat beslut om att utöka antagningen till det högre officersprogrammet vid Försvarshögskolan med cirka 30 elever.

Specialistofficeren Isak Riwik tog examen i december förra året efter tre terminer på Militärhögskolan i Halmstad. Han tycker att utbildningen var både intressant och lärorik. I dag jobbar Isak som driftledare för ledningssystem på Skaraborgs flygflottilj i Såtenäs.

– Det känns otroligt spännande att allt fler vill bidra till försvaret och ta sig an utmaningen i officersyrket. Jag tycker det är helt rätt val att genomföra en officersutbildning, oavsett inriktning. Att vara utbildad inom officersyrket har man nytta av livet ut, både genom erfarenheter och kontaktnät, säger Isak Riwik.

Läs hela inlägget här >>

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...