Jump to content

Försvarsmakten: Hundra nya snöskotrar levererade till jägarna


Recommended Posts

Vid en ceremoni på K 4 i Arvidsjaur överlämnade FMV två nya snöskotersystem till Försvarsmakten. – Hundra nya skotrar kommer ge en enorm förmågeökning för jägarbataljonen och fallskärmsjägarskvadronen i Karlsborg, säger brigadgeneral Mikael Frisell, chef för armémateriel vid FMV.

Det var en stolt general Mikael Frisell som bara två år efter att inköpsprocessen startat kunde leverera två moderna snöskotersystem till Försvarsmakten.
– Det system Försvarsmakten haft tills i dag är gammalt. Det känns bra att kunna överlämna moderna snöskotersystem med två nya typer av skotrar, säger Mikael Frisell.

Det handlar om 88 stycken tunga skotrar av typen Lynx 69 Ranger Army med plats för passagerare samt kälke med lastkapacitet på 350 kg. K 4 får dessutom tolv alpina snöskotrar av typen Lynx Boon Docker Army med en lättare släde som har lastkapacitet på 150 kg.

Den alpina snöskotern ger unika förutsättningar för förflyttning i brant bergsterräng samtidigt som den får med sig den extra utrustning som kan behövas för att till exempel leda in artilleri eller stridsflyg.

– Detta ökar jägarförbandens möjlighet att infiltrera och genomföra operationer djupt bakom fiendelinjerna. Det ger också förmågan att förflytta små förband med mycket utrustning långa sträckor och dessutom utan att lämna stora spår, säger Mikael Frisell.

Läs hela inlägget här >>

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...