Jump to content

FM Malibloggen: Force commanders hejdå


Recommended Posts

Efter tre år som Force Commander, högste militära chef vid FN´s insats i Mali (MINUSMA), lämnar nu Generallöjtnant Dennis Gyllensporre posten. Inför sitt avslut på sin långa insats genomförde han en rundresa till förbanden i MINUSMA och då även det svenska bidraget.
Generalen framförde stort ett tack till den svenska kontingenten och överlämnade sitt coin till den svenska kontingentschefen Övlt Dennis Löfvenborg och uttryckte: ”Tack för ett bra mindset. Begränsningarna till trots visar det svenska förbandet en vilja att lösa uppgifter och att fortsätta utveckla förbandet. Sveriges anseende vilar på förbandet och dess genomförande av operationer. SWE MIC-R är ett förbandsbidrag i en tuff miljö som skapar trovärdighet samt bidrar till att genomföra svensk utrikes- och säkerhetspolitik.”
http://blogg.forsvarsmakten.se/malibloggen/files/2021/09/210926-es-swecon-mali14-fc-c-mtf-co-swecon-rev.jpg
Med sig vid besöket hos det svenska förbandet fanns även chefen för MINUSMAS mobila styrka (MTF) Överste Markus Höök. Generalen uppmärksammade slutligen att det för ovanlighetens skull var svenska chefer i en obruten lina på alla nivåer från enskild soldat till högsta ledning vilket förevigades på bild.
Den svenska kontingenten tackar Gen Dennis Gyllensporre för ett bra arbete under lång tid, ett gott samarbete och ett stort lycka till i framtiden.
#mali14 #minusma #svfm

Läsa hela inlägget här >>

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...