Jump to content

FM Malibloggen: Militärt arbete för civila insatser


Recommended Posts

Under förra veckan stöttade den svenska kontingenten MINUSMA:s civila delar för att möjliggöra invigningen av en ny brunn med tillhörande vattentorn i byn nordväst om Gao. Tillsammans med den högsta civila chefen i Sektor Öst, firade byborna att de nu fått förutsättningar till bättre levnadsförhållanden.

 

http://blogg.forsvarsmakten.se/malibloggen/files/2021/09/dsc04288.jpg

 

På vägar och genom terräng tog sig galtarna fram tillsammans med de civila FN-bilarna. Efter flera timmars färd i hettan anlände konvojen till byn med svenska FN-soldater, UNPOL samt civila FN-kollegor. Lokalbefolkningen hade förberett väl, ett stort tält var rest och hela byn var samlad för invigningsceremonin för den nya brunnen.

Souef Mohamed El-Amine, Sektor Östs högsta civila chef, och anslöt till folksamlingen tillsammans med sina medarbetare. Efter en inledande ceremoni under tältduken för att få lite skugga, besöktes i tur och ordning brunnen och vattentornet. Invigningsceremonin var välbesökt med stort deltagande av såväl byns ledare som män, kvinnor och barn.

Under färden och på plats cirkulerade tyska drönaren Heron med ett vakande öga över byn och bidrog med underrättelser till det svenska förbandet.

 

http://blogg.forsvarsmakten.se/malibloggen/files/2021/09/dsc04673.jpg

http://blogg.forsvarsmakten.se/malibloggen/files/2021/09/dsc04430.jpg

 

Säkerheten skapar förutsättningar

Det är tillsammans vi skapar en säkrare tillvaro för det maliska folket. Samarbetet mellan FN:s civila delar, de militära förbanden och lokalbefolkningen kapar en hållbarhet och långsiktighet i arbetet för fred.

Nyckeln till framgång är att samtliga delar inom FN är involverade, såväl civila som militära med lokalbefolkningen i fokus för säkerhetsarbetet.

Fortsatt arbete

Brunnen och vattentornet är ett konkret bevis för att det vi gör här, gör skillnad. Tack vare den nya den nya infrastrukturen kan lokalbefolkningen i byn odla mer, skapa förutsättningar för en säkrare ekonomi och minska risken för sjukdomar. Säkerheten är en förutsättning för att samhället i Mali ska kunna utvecklas. FN:s och vårt arbete fortsätter för att fler byar ska kunna leva i fred och i säkerhet.

 

http://blogg.forsvarsmakten.se/malibloggen/files/2021/09/dsc04523.jpg

 

Läsa hela inlägget här >>

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...