Jump to content

Försvarsmakten: Internationell satsning för ökad operativ rörlighet


Recommended Posts

Under en veckas tid har deltagare från USA, Norge och Sverige träffats för att diskutera och beskriva egna förbands förmågor inom fältarbeten och behov för att kunna öva och agera i Norden. Tanken var också att representanter från Finland skulle delta men det blev dessvärre inställt på grund av covid-19 restriktioner.

Konferensen med namnet, Quadrilateral Military Engineer Workshop och förkortas QMEW, fokuserade på operativ rörlighet och fältarbetstjänst vid genomförande av militära operationer i Sverige och i vårt närområde.

Målet med att de olika länderna träffas på detta sätt är att deltagarna ska få en ökad kunskap om varandras fältarbets- och logistikbehov vid genomförande av operationer, samt ge en ökad förståelse för operationsmiljön, säger chef Ing 2 Michael Ginér. Helt enkelt ett sätt till ökad förmåga i det nationella försvaret.

Veckans samtal och diskussioner syftade också till att vi tillsammans, i kris och ytterst i krig, med militära förmågor snabbt och framgångsrikt ska kunna genomföra gemensamma operationer.

Jonas Frohlund, en Ing 2:are som just nu tjänstgör som förbindelseofficer vid USA:s strategiska kommando för Europa, USEUCOM, sade att veckan lett till ökad förståelse och en bra grund för fortsatt samarbete där de amerikanska deltagarna uppfattade mötet som mycket givande och en bra grund för fortsatt samarbete.

Ambitionen är att mötet ska vara en årlig återkommande workshop.

Läs hela inlägget här >>

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...