Jump to content

Försvarsmakten: Utveckling av förmågor i Skövde garnison


Recommended Posts

Det har varit febril aktivitet på Skövde garnison i veckan. Både Trängregementet och Skaraborgs regemente har haft inryck av nya värnpliktiga. Drygt 300 nya rekryter tar sina första steg på den militära banan i Skövde från och med den här veckan.

På Skaraborgs regemente P 4, har det ryckt in drygt 200 som ska genomföra 11 månaders utbildning. Från och med i sommar börjar P 4, utbilda värnpliktiga till artilleriförband. Utbildningen är starten till att etablera artilleriförmåga i södra Sverige som är en del i Försvarsmaktens tillväxt.      

– Arbetet med att etablera artillerförmåga i södra Sverige sker inledningsvis i Skövde för att i ett senare skede flytta över till Bergslagens artilleriregemente i Kristinehamn, när det är etablerat och klart. De värnpliktiga som ryckte in i veckan och för några veckor sedan är ett av stegen för en återetablering av artilleri i södra delarna av landet, säger Patrik Lindelöf, ställföreträdande stabschef på P 4.

 

På Trängregementet har ett knappt 100-tal ryckt in under vecka 30. Regementet har återaktiverat sjukvårdskompaniet Nora och kommer utbilda fler värnpliktiga inom området sjukvård än tidigare.                                                      

– Det är kul, spännande och motiverande varje gång vi har inryck. Vi möter nya individer med olika bakgrund. Vi ska utveckla dem som personer samt få ihop dem till en välfungerande grupp, säger Anders Beckman, kompanichef.

De har en tuff period framför sig - den första tiden under utbildningen brukar oftast upplevas som mentalt jobbigast, eftersom det är en stor omställning att gå från sitt vanliga liv till livet i det militära. 

– Många har kommit hit väl förberedda och taggade, och det är motiverande för oss som utbildar. Vissa vet redan nu att de vill fortsätta i Försvarsmakten efter grundutbildningen. Andra vet väldigt lite om Försvarsmakten och är här för att de pliktats in.Det är viktigt att alla förstår varför de är här, varför Sverige har en försvarsmakt och hur vi tillsammans verkar för Sveriges försvar. Det pratar vi mycket om i början av utbildningen, säger Anders Beckman.

Från i år utbildar Trängregementet fler inom sjukvård och återaktiveringen av Nora kompani är ett väsentligt tillskott för arméns sjukvårdsförmåga.

– Vi är en viktig del av den tillväxt som regeringen beslutat att Försvarsmakten ska genomföra under de kommande åren, avslutar Anders Beckman.

Läs hela inlägget här >>

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...