Jump to content

Försvarsmakten: Nationella totalförsvarsdagen i Malmö 18 juni 2022


Recommended Posts

Ursprungligen skulle den Nationella totalförsvarsdagen hållas i samband med Totalförsvarsövning 2020. Men på grund av pandemin sköts den på framtiden. Men nu är planerna i full gång för att genomföra den - i Malmö lördagen den 18 juni 2022.

Utvecklingen av totalförsvaret är ett gemensamt ansvar som berör såväl statliga myndigheter, regioner, kommuner, organisationer och företag som enskild individ. För att kunna ta det ansvaret behöver kunskapen i samhället öka om vad som krävs för att Sverige ska utveckla förmågan att möta svåra utmaningar och ytterst krig. Den Nationella totalförsvarsdagen är ett led i det arbetet.

Dagen arrangeras av Försvarsmakten och MSB tillsammans med Länsstyrelsen Skåne och Malmö stad och ska visa hur olika aktörer i Sverige tillsammans bygger ökad förmåga och samtidigt är syftet att skapa insikt om Sveriges strategiska läge i Östersjöregionen.

Förutom att öka kunskapen är det även ett mål att skapa engagemang och intresse hos fler att bidra. Dagen ska vara en mötesplats där både militära och civila myndigheter samt organisationer och företag har en viktig roll.

Som besökare kommer du att erbjudas prova-på-aktiviteter, ett program för att ta del av aktörers samverkan i gemensamma uppdrag och även hitta tillfällen för samtal och möjligheter att engagera dig.

Läs hela inlägget här >>

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...