Jump to content

FM Malibloggen: Ovanliga stunder


Recommended Posts

Att dela ovanliga stunder tillsammans med sina kamrater skapar en gemenskap som är svår att förklara. De stunderna kommer vi att bära med oss, på olika sätt, långt efter det att vi har kommit hem till Sverige.

http://blogg.forsvarsmakten.se/malibloggen/files/2021/05/stars-456x570.jpg

Som exempel så är det sällan därhemma som man hålls vaken av en åsna som skriar en hel natt då den också valt att slå läger just på din plats.

Frustrationen som infinner sig som när man precis har slagit upp alla sängar och myggnät och är påväg att krypa ner bara för att packa ihop allt igen då det väller in en sandstorm för tredje gången samma kväll.

Upplevelsen av att bli sandblästrad av en sandstorm.

Känslan i magen när barnen kommer springandes mot vår fordonskolonn bara för att vinka åt oss och ge tummen upp när vi passerar.

Stelheten i kroppen efter timmar och åter timmar då du suttit i en galt som tar sig fram i den minst sagt guppiga terrängen.

Lättnaden som infinner sig då man mitt på dagen, när man återhämtar under ett uppslaget kamouflagenät, lättar på klädseln och låter kläderna torka något från svetten.

Glädjen och längtan efter en flaska fryst vatten.

Att under kamouflagenätet eller senare i den rullande galten höra musik som spelar från en skränig högtalare som nästan överlevt att sanden trängt in i den. Musik som påminner om livet och er därhemma. Som kanske nästa gång den hörs kanske spelas från en mycket bättre högtalare hemma i Sverige.

Magin i att uppleva att ljuset går från strålande solsken till nattsvart mörker där du knappt ser handen framför dig inom loppen av en kvart. Och efter en stund uppleva, när ögonen vant sig, att miljarder stjärnor tittar fram och lyser just på dig.

Det blir många stunder och ovanliga upplevelser. Upplevelser som kommer att ta lång tid att smälta och som förmodligen kommer att berättas om och om igen på hemmaplan. Förmodligen är det även de stunderna som kommer att kommas ihåg när vi ses på en återträff om tio år.

Snart, snart kommer vi att dela med oss av alla dessa stunder direkt till er.

Läsa hela inlägget här >>

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...