Jump to content

Försvarsmakten: Nya rekryter mot nya äventyr


Recommended Posts

Måndagen den 14 september påbörjade drygt 860 nya rekryter nya kapitel i sina liv när de infann sig för inryck vid sina respektive förband - från Karlskrona i söder till Luleå i norr. Flygterminalrekryten Louise Karlsson på Luftstridsskolan i Uppsala är en av cirka 270 värnpliktiga tjejer som ryckte in under dagen. - Det som jag är mest nervös över just nu är nog hur man kommer klara det fysiska och om man förberett sig tillräckligt. Men i det stora hela känns det väldigt spännande att vara här, säger hon.

Nervositet, spänning, förväntningar och ovisshet var gissningsvis några av de känslor som infann sig hos rekryterna redan under helgen och kanske framför allt på måndagsmorgonen - precis som det alltid har varit och alltid kommer att vara vid inryck.

Sammanlagt sex förband från marinen och flygvapnet fick nya värnpliktiga; Sjöstridsskolan i Karlskrona, Blekinge flygflottilj i Kallinge, Skaraborgs flygflottilj i Såtenäs, Helikopterflottiljen i Linköping, Luftstridsskolan i Uppsala och Norrbottens flygflottilj i Luleå.

- Oavsett var i landet man gör sin värnplikt kommer man få en högkvalitativ, helt unik utbildning som inte går att få någon annanstans än i Försvarsmakten. När rekryterna muckar om nio månader kommer de vara betydligt mognare, ha fått många nya vänner, ha förmågan att lösa komplexa uppgifter i extrema miljöer och känna sig själva mycket mycket bättre, säger Claez Isoz, chef för Norrbottens flygflottilj.

Och oavsett var i landet rekryterna påbörjar sin utbildning och oavsett befattning är Försvarsmaktens medarbetare den viktigaste delen när det gäller att utveckla den militära förmågan och öka tröskeleffekten. Tillsammans med övriga medarbetare bidrar de till ett starkare försvar för en osäker framtid.

Varmt välkomna till Försvarsmakten!

Läs hela inlägget här >>

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...