Jump to content

FM Malibloggen: Insatsen ändrar karaktär


Recommended Posts

I dagarna lämnade den andra av tre leaveomgångar* karantän i Sverige för att återvända till Mali och den sista delen av insatsen. En återesa som markerar ett skifte i insatsens karaktär.

– Ledningsregementet har gjort ett bra jobb med att ta fram ett boende för vår karantän. Vi har på alla vis blivit väl omhändertagna, säger Stefan Sahlström, kontingentschef Mali 12.

Sång vid korum.

Inför avresa genomfördes även korum och vid en enklare ceremoni tackades även chefen för karantän Ray av för goda förberedelser och insatser för Mali 12.

Ray tar emot sitt diplom för goda insatser under karantän.

I förra veckan anslöt även Mali 12:s skyttekompani till Gao. Därmed ändrar insatsen karaktär från att ha varit en renodlad logistik- och etableringsinsats till att även omfatta säkerhetsoperationer till stöd för Minusma. Skyttekompaniet kommer från Södra Skånska Regementet (P7) i Revinge.

Skyttesoldater ser över ett av sina fordon.

– Vi går nu in i insatsens andra del där vi inom kort kommer att börja verka i Gao och i sektor öst, förklarar Stefan Sahlström, och fortsätter:

– Det innebär att vi tar ett viktigt steg i att etablera Sveriges nya strykebidrag i Minusma, som i slutet av året kommer att vara redo att sättas in i hela Mali.

*leave är ledighet som tas ut under en insats. För att verksamheten inte ska avstanna växlar olika delar av förbandet mellan att vara ledig och i tjänst i Mali.

Läsa hela inlägget här >>

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...