Jump to content

Försvarsmakten: Livbataljonen övar i centrala Stockholm


Recommended Posts

Under veckan kommer drygt 200 soldater i stridsutrustning att öva på Stockholms gator. Soldaterna kommer att synas när de genomför övningsmoment i flera delar av innerstaden, bland annat kommer de fira sig nedför en bergvägg med hjälp av rep.

Livgardets krigsförband Livbataljonen övar i Stockholm under hela tisdagen och delar av onsdagen denna vecka. Soldaterna kommer att gruppvis genomföra många olika övningsmoment, under tisdagseftermiddagen kommer de bland annat att fira sig nedför en klippvägg och simma över vattendrag.

Soldaterna kommer att synas i city, på Kungsholmen, Gärdet, Djurgården samt flera andra platser och de kommer förflytta sig till fots mellan övningsplatserna. Soldaterna bär stridsutrustning och emellanåt kommer de att springa fort. Ingen skottlossning kommer att ske.

Skyddar och bevakar huvudstaden

Livbataljonen är det insatsförband som vid kris och krig förstärker skyddet av rikets och Försvarsmaktens ledning samt viktiga objekt i och omkring huvudstaden. Därför övar nu bataljonen på olika platser och miljöer i just centrala Stockholm.

Livbataljonen är också det förband som ansvarar för den statsceremoniella verksamheten inom Försvarsmakten och skyddar de Kungliga slotten.

– Under övningen prövas soldaterna både psykiskt och fysiskt genom kunskapstester och praktiska moment och det är av vikt för oss att få öva detta i terrängen där vi har våra uppgifter, säger bataljonschef och övningsledare Mikael Wendt.

Läs hela inlägget här >>

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...