Jump to content

FM Malibloggen: Sjukvård i ny miljö


Recommended Posts

Många bekvämligheter försvinner nu från Camp Nobel och vardagen blir lite tuffare för varje dag som går. Men den goda sjukvårdsberedskapen kvarstår även om den bytt skepnad och flyttat in i ett av förläggningens skyddsrum.

dsc-2658-0148-1024x683.jpg

Av alla förmågor den svenska styrkan har på Camp Nobel kan sjukvården vara en av de viktigaste. Det är viktigt att som soldat känna förtroende för den medicinska förmågan och att den kan leverera om något sker som kräver medicinsk vård.

dsc-2651-0142-1024x683.jpg

Och den svenska sjukvårdsförmågan på Camp Nobel håller mycket hög standard.

Enheten benämns som en Role 1:a plus vilket är det första steget i en sjukvårdsklassifieringen som är internationellt vedertagen. Klassificeringen ger en fingervisning om vilka förmågor sjukvårdsenheten har och därmed hur komplicerade patienter den kan ta emot. Den svenska enheten är registrerad som en Role 1:a men har i praktiken sjukvårdsresurser som överstiger med god marginal.

dsc-1473-8972-1024x683.jpg

Trots att den svenska förläggningen packas ned och allt mindre finns kvar på Camp Nobel upprätthålls en god sjukvårdsberedskap. Men för att kunna göra det är förändringar och en del flexibilitet nödvändiga. Ett led i det arbetet var att flytta hela sjukvårdsförmågan till ett av förbandets skyddsrum.

dsc-2674-0162-1024x683.jpg

– Det är egentligen inget som direkt svårare med att bedriva sjukvården här i shelter. Utan vi har allt vi behöver och vi har inte heller behövt byta arbetssätt egentligen, säger Markus.

dsc-1489-8987-1024x683.jpg

Det är svalt och skönt även om ljusinsläppet lämnar en del övrigt att önska då skyddsrummet saknar fönster. Några oannonserade besök är inte heller möjligt eftersom den stora tunga dörren knarrar en hel del när den öppnas och stängs.

dsc-1450-8950-1024x683.jpg

– Det är spännande att få vara med om att flytta en så kvalificerad sjukvårdsförmåga till ett shelter. Det har varit lärorikt, säger Adina.

Läsa hela inlägget här >>

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...