Jump to content

Flygvapenbloggen: Flygvapnets personal stödjer i COVID-19 krisen


Recommended Posts

Heavy Airlift Wing, HAW, den militära delen av C-17 samarbetet Strategic Airlift Capability, SAC, har under de senaste veckorna levererat personlig skyddsutrustning till Rumänien för att stödja i landets kamp mot Coronaviruset.

Uppdragen har varit en samordnad insats av samtliga multinationella skvadroner och staben i HAW. I samtliga av skvadronerna och i staben tjänstgör svensk flygvapenpersonal. Svenskar har således varit en del i såväl planering, genomförande och utvärdering av uppdragen.

rou-erm-photo-haw.jpeg

Foto: Heavy Airlift Wing

Uppdragen har flugits som så kallade ”Emergency Response Missions, ERM”, en typ av uppdrag som HAW alltid har en beredskap för att kunna genomföra. De är uppdrag som kommer med kort varsel och som alltid har högsta prioritet. I det här fallet begärde Rumänien ett ”ERM” för att transportera personlig skyddsutrustning till huvudstaden, Bukarest från Ostasien och en av de tre C-17 som SAC förfogar över, var redo att starta från hemmabasen i Ungern bara 72 timmar efter att HAW mottagit begäran. Det är ett utmärkt exempel på den smidighet, snabba reaktionstid och styrka som finns i det här multinationella samarbetet.

Lasten var 45 ton personlig skyddsutrustning. I detalj innebär det 100 000 uppsättningar i 2000 lådor för Rumänien att använda i arbetet att motverka COVID-19 i frontlinjen.

Henrik Gebhardt
Public Affairs Officer
Heavy Airlift Wing

Läsa hela inlägget här >>

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...