Jump to content
Sign in to follow this  
RSS-Bot

Försvarsmakten: Personal från Irak åter på svensk mark

Recommended Posts

Försvarsmaktens personal som deltagit i en utbildningsinsats i Irak är nu åter hemma i Sverige. Under onsdagskvällen landade de på Uppsala flygplats tillhörande Luftstridsskolan.

Ett 30-tal personer landade under onsdagen med ett transportplan av typen TP 84 Hercules vid Uppsala flygplats. Personerna ingår i den svenska styrka som tillsammans med sina brittiska kollegor haft ett utbildningsuppdrag i Irak.

Med anledning av Coronaviruset har efterfrågan på utbildning från de svensk-brittiska enheterna minskat och insatsen pausats. Under fredagen förra veckan fattade chefen för Försvarsmaktens insatsstab beslut om att likt Storbritannien kalla hem styrkorna. Efter en kort mellanlandning i Storbritannien lyfte de sedan mot Sverige och Uppsala.

– Det är klart att det tar emot att temporärt avbryta en insats, men med tanke på det läge vi befinner oss i så är det bara att gilla läget. Just nu gläds jag över att vi har alla samlade och att alla mår bra, säger den nyss hemkomna kontingentschefen.

Inriktningen är i dagsläget att utbildningsinsatsen ska återupptas någon gång i maj. Eftersom insatsen bara pausats kommer personalen under tiden att träna och upprätthålla kompetenserna på hemmaplan.

Läs hela inlägget här >>

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  ×
×
  • Create New...