Jump to content
Sign in to follow this  
RSS-Bot

Försvarsmakten: Fältsjukhuset stärker Göteborgs intensivvårdskapacitet

Recommended Posts

Ute vid Östra sjukhuset i Göteborg pågår bygget av fältsjukhuset, som Försvarsmakten har fått i uppdrag att stödja Västra Götalandsregionen med. – 20 intensivvårdsplatser och 30 vårdplatser ska färdigställas. Intensivvårdsplatserna beräknas vara klara onsdag 25 mars, och senast fredag 27 mars är de tänkta att överlämnas till Sahlgrenska Universitetssjukhuset, säger Ulrika Roos, kommunikationschef på Försvarsmedicincentrum.

Det är andra sjukhuskompaniet på Försvarsmedicincentrum som sätter upp fältsjukhuset vid Östra sjukhuset. Packning och lastning av materielen pågick under helgen 20-22 mars på Göteborgs garnison och cirka 100-150 personer arbetade med förberedelserna. I måndags morse anlände materielen till Östra Sjukhuset. Andra sjukhuskompaniet har även fått stöd av bland annat Trängregementet, Marinbasens logistikpersonal och Hemvärnet i form av materiel och i att sätta upp tält.

Arbetet med att sätta upp fältsjukhuset går rekordsnabbt. Det ska kunna vara klart på 72 timmar, i enlighet med de tider som Försvarsmakten har att hålla sig till under mobilisering. Målet är att färdigställa de första 13 tälten med intensivvårdsplatser och sedan resa de resterande tälten efter hand.

Försvarsmedicincentrum kommer att ha personal på plats för att ansvara för driften. Det är Sahlgrenska Universitetssjukhusets och regionens eget ansvar att bemanna fältsjukhuset med medicinalpersonal, men personalen kommer att få utbildning av Försvarsmedicincentrum på plats när det gäller utrustningen och miljön runtom och i tälten.

Sahlgrenska Universitetssjukhuset har fått in över 200 intresseanmälningar från människor ur många olika branscher som vill hjälpa till på olika sätt.
– Det är oerhört positivt, säger chefsläkare Per-Olof Hansson, men just nu fokuserar vi på människor med sjukvårdserfarenhet i första hand.

Fältsjukhuset kommer att vara i drift på obestämd tid. Skulle det bli aktuellt med stöd även till andra regioner, kommer Försvarsmakten att bedöma vilken typ av stöd som kan erbjudas.

Läs hela inlägget här >>

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  ×
×
  • Create New...