Jump to content

Försvarsmakten: Ett intensivt år väntar


Recommended Posts

Om 2019 var hektiskt kommer 2020 att vara ännu intensivare, det konstaterade överbefälhavaren Micael Bydén när han under nyårsaftonen besökte personal i tjänst. – Vill man jobba någonstans där det inte bara är ”lagom” med verksamhet då ska man välja Försvarsmakten, säger ÖB.

För att visa tacksamhet och respekt för de som var i tjänst under nyårshelgen gjorde ÖB på nyårsaftonen en kortare rundresa i Stockholmsområdet. Dagen inleddes på Muskö vid marinens radio, sjöbevakningscentralen och undervattenscentralen:

– Det är mitt första besök i de här centralerna och jag blev oerhört imponerad över den verksamhet som bedrivs här – dygnet runt, året om, konstaterade ÖB samtidigt som han bjöd operatören Izabell Sjödin på en bit hembakad saffranskaka.

I bilen på väg till nästa stopp – Kungliga slottet och högvakten – blickar ÖB tillbaka på året som gått:
–Vi har bedrivit omfattande övningsverksamhet parallellt med skarp verksamhet och beredskapsuppgifter. Vi har utbildat den första omgången värnpliktiga, vi har tagit stora steg i utvecklingen av försvarsgrenarna och tagit emot personal från Försvarets materielverk. Vi utvecklas helt enkelt som organisation dag för dag och det kommer vi att fortsätta med under nästa år.

På slottet har turister samlats och kameror och telefoner kommer snabbt upp när ÖB passerar förbi för att besöka några av vaktposterna från Livgardet. De ryckte in i september och förefaller vara nöjda med att fira nyår i kunglig miljö. Från slottet beger sig ÖB till Radiohuset för att medverka i programmet P 4 Extra innan han rundar av dagen med att hälsa på den personal som är i tjänst inne på Högkvarteret.

– Man blir alldeles varm i hjärtat av att få träffa alla fantastiska medarbetare. Tillsammans kommer vi nu att gå in i ett nytt intensivt år som bland annat kommer att innehålla försvarsmaktsövning Aurora 20, totalförsvarsövning, fortsatta internationella insatser och ett nytt försvarsbeslut. Det blir både utmanade och spännande.

Läs hela inlägget här >>

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...