Jump to content

Försvarsmakten: På vakt under julhelgen


Recommended Posts

Från Boden till Revingehed, från Gotland till Göteborg. Över hela vårt avlånga land håller Försvarsmakten beredskapen uppe dygnet runt, varenda dag i veckan. Julafton är inget undantag.

När de flesta av oss är lediga och äter julbord med nära och kära har Försvarsmakten personal i tjänst på marken, i luften, till sjöss.

– Bevakning av vårt närområde sker ständigt under dygnets alla timmar, säger överstelöjtnant Jörgen Lönngren som är operationsledare på Insatsstaben vid Högkvarteret i Stockholm.
– Vi har beredskap på alla ledningsnivåer och anpassar oss efter rådande läge.

Örlogskapten Bo Sandberg tjänstgör under julafton som chef för operativa ledningscentralen vid Högkvarteret.

– Jobbet rullar på som normalt. Lite bättre mat än vanligt och chefen för Högkvarteret brukar komma ner till centralen för att ge oss en julhälsning, berättar Bo Sandberg.

Vakttjänstgöring vid Försvarsmaktens olika anläggningar är annars en vanlig uppgift under helger. Vid Livgardet patrullerar insats- och bevakningsavdelningen på regementets område, medan exempelvis elever från Sjöstridsskolan har den behagliga uppgiften att hålla vakt på HMS Falken som ligger förtöjd vid Calle Muella Deportivo, Fuerteventura.

Försvarsmaktens medarbetare finns över hela världen. Totalt 399 officerare och soldater är utsända på olika internationella uppdrag. Det svenska FN-bidraget i Mali utgörs av en kontingent på cirka 300 personer som arbetar för att stabilisera det krigshärjade landet. Afghanistan, Irak, Sydkorea och Somalia är andra platser där Försvarsmaktens medarbetare tjänstgör denna jul.

Läs hela inlägget här >>

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...