Jump to content

FM Malibloggen: Sandaler som vandrar vidare


RSS-Bot

Recommended Posts

I en ökenmiljö som Mali är det klokt att bära skor. Inte bara för att sanden kan vara varm utan främst för att inte trampa på insekter och djur. När svenska soldater inte bär kängor, eller fysar med joggingskor, händer det att de bär tofflor eller sandaler.

dsc-1360-6454-1024x683.jpgStrumpor i sandaler anses vara ett oförlåtligt stilbrott med samma straffskala som en illa knuten slips eller magväska till kostym. Klädkombinationer som måste kompenseras med ett charmigt uppträdande för att förlåtas. Men det finns tillfällen då det ändå kan anses vara godkänd klädsel.

dsc-1358-6451-1024x683.jpgPå Camp Nobel råder ett sådant undantag. Om inte uppgiften ställer andra krav är det fullt tillåtet att gå omkring i sandaler – med strumpor i. Det gör det mer trivsamt att arbeta i värmen och det gör att det går snabbare att ta sig till hygienbaracken när man behöver gå på toalett. Det är helt enkelt ett praktiskt och ändamålsenligt klädesplagg.

dsc-9406-3787-1024x683.jpg

Kontingentspastorn Mats på väg mot den nigerianska förläggningen med allt som ska skänkas bort.

Och även efter att vi har använt våra sandaler, och en del annan materiel, fortsätter de komma till nytta. Nyligen avslutades en stor insamling med klädesplagg som inte kan tas hem till Sverige eller av någon anledning inte längre behövs. Insamlingen påbörjades under Mali 10 och togs sedan över av Mali 11 och kontingentspastor Mats.

dsc-9417-3798-1024x683.jpg

Kontingentspastor Mats botaniserar tillsammans med sin nigerianska kollega Jonathan Joseph säckarna med bortskänkta föremål.

Insamlingen packades i svarta sopsäckar och kördes sedan iväg till våra nigerianska grannar på supercampen där pastor Jonathan Joseph tog emot. Genom den nigerianska styrkans försorg fördelas sedan de insamlade kläderna och föremålen ut till fyra lokala kyrkor i Timbuktu som i sin tur förmedlar det vidare till behövande.

dsc-9420-3801-1024x683.jpg

Säckar med sandaler och överblivna kläder kommer behövande i Timbuktu till nytta ”by the grace of god”

För behoven är stora och förhoppningsvis kommer sandalerna till nytta och kan användas av någon som saknar skodon och göra att de undviker att trampa på något farligt.

Läsa hela inlägget här >>

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...