Jump to content
rtv

Vad står /S och /T för i materiallistan/m-nr-listan?

Recommended Posts

/S är sats, exempelvis en verktygslåda med verktyg. Det behöver kanske inte vara en specifik modell av låda, men för att vara M123-45 /S Verktygslåda Undervattensflyg ska den innehålla de verktyg som står på listan för M123-45

 

/T eller MT är tillbehör, radioapparaten kanske heter M678-90, för att vara en komplett M678-90 /T ska det vara med alla adaptrar, antenner och sladdar.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

/s= sats då brukar M numret sluta med en 1. Tex Ra 180 själva apparaten heter M3955-180020 det gäller bara själva ra utan batterilåda å tbh påsen. Med dessa blir det ibland en sats /s då heter den M3955-180021. /T= tillbehör skillnaden mellan sats å tillbehör har senare år suddas ut lite tror att det har att göra lite med om det är förbruknings mtrl eller ej. sen finns det /K= komplett där blir det för mig riktigt suddigt. Men m-nummer systemet brukar följa texten över slutar det på en nolla är själva enheten slutar det på 1 är det sats eller k eller t. Men sen kan det vara som så att det slutar på en 2. Då finns det eller har funnits en variant som slutat på 1 å man sen har vidare utvecklat det. för att göra det mer luddigt så finns det ex där man byter näst sista siffran för att markera varianterna. hoppas detta röriga svaret gav lite ljus behöver du mer ingående skicka pm.

/Oak 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
×
×
  • Create New...