Jump to content

FM Malibloggen: ”Det är ledsamt att behöva skiljas åt”


RSS-Bot

Recommended Posts

Precis som övriga delar av Mali 10 roterar stabsunderstödskompaniet, Petter Martin (PM), snart hem till Sverige. Kompanichefen Björn blickar tillbaka på en intensiv, lärorik och rolig tid tillsammans med förbandet. Enda nackdelen med att rotera hemåt är att man snart kommer börja sakna varandra.

Jag är otroligt stolt över alla mina soldater. Varenda en utav dem har gjort sitt bästa i varje läge och alltid haft kontingentens uppgift för ögonen.

dsc181872-570x380.jpg

Paus under en transport

Ett stabsunderstödskompani löser en lång rad uppgifter och består därför av mängder av specialister. Bland annat sjukvårdspersonal, tolkar, mekaniker och soldater med minröjningskompetens och förrådspersonal. Trots att så många arbetat med så olika saker har sammanhållningen varit god och man har arbetat mot samma mål.

dsc-359772-570x382.jpg

Patrull

Arbetar man som vi har gjort på olika täter och tider är det viktigt att ta de tillfällen som ges för att vara tillsammans och hitta på saker gemensamt – för att skapa förbandsanda. Ett sådant tillfälle kan vara kompaniets morgonträning på onsdagarna.

kompanifys72-570x380.jpg

Morgonfys

Efter Mali 10 kommer var och en av kompaniets soldater och officerare återgå till sitt – en stor del fortsätter i Försvarsmakten medan andra går till civila arbetsgivare. Och med det avslutas också en gemensam resa som påbörjades förra hösten.

Från våra första situationer, exempelvis då ett larm har gått på campen, genom hela vår insats har jag känt ett lugn över vi har det som krävs för att lösa uppgiften. Vi har soldater som gör det enkelt att vara kompanichef och jag är mycket tacksam för att ha tjänstgjort med er alla!

ksr-6208722-570x465.jpg

Kompanichef Björn

(Foto 1: Jimmy Croona/Combat Camera)

Läsa hela inlägget här >>

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...