Jump to content

Recommended Posts

Hej,

Jag gör kompl. prövning till säksoldat i april trots att mitt stora intresse låg inom amfibieregementet. Det var framförallt inskrivningspersonalen som fick upp mitt intresse för befattningen. Dock fanns det väldigt lite information på hur och vart de verkar. Har sett en del videoklipp från helikopterflottiljens säkpluton och de verkar HÖGST kompetenta att utföra sin uppgift.

Kort sagt sa inskr. personalen att "säk jagar jägare", vilket i sig lät som en utmaning, därmed valde jag att göra min kompletterande prövning för att göra min värnplikt på Livgardet.

 

Ett par frågor:

Vad är den amerikanska motsvarigheten?

Är de efterlängtade i utlandstjänstgöring?

Läste att de får militärpoliskompetens, får man alltså chansen att tjänstgöra eller komplettera utbildningen vid skolbänken för att även arbeta som militärpolis?

 

Mvh.

Edited by Tjetjenen
Link to post
Share on other sites
  • 4 weeks later...

Skulle vilja påstå att amerikanska militären ej har någon direkt motsvarighet, då man inte förväntar sig att hamna i situationen där man försvarar sig mot SF-förband på hemmaplan. 

 

13. Säkbat(som jag antar att du ska göra GU på) tror jag inte är mer efterfrågade i utlandstjänst än andra markstridsförband. Är det utlandstjänst du är mest intresserad av är den bästa utbildningen någon obskyr samband-eller-ledningsbefattning, enligt min erfarenhet. 

 

Kan inte svara på MP-frågan. Majoriteten av folk på säkskvadron är MP, men detta gäller mest GSS och OF/SO. Oklart om det gäller vpl.

 

 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...