Jump to content

Försvarsmakten: Så firades veterandagen i Göteborg


Recommended Posts

Göteborgs stad arrangerade en ceremoni för att hedra de kvinnor och män som gjort insatser för fred och säkerhet i världen på veterandagen den 29 maj. Arrangemanget genomfördes gemensamt med Försvarsmakten, Polismyndigheten region Väst, Tullen och ett flertal veteranföreningar.

Högtidlighållandet inleddes med en parad från Gustaf Adolfs torg till Bältespännarparken där en ceremoni genomfördes med bland annat tal, musik, tyst minut och kransnedläggning.

– Vi vill visa att vi värdesätter de uppoffringar dessa personer och deras anhöriga har gjort. Och för Försvarsmakten i Göteborg är det viktigt att de närmare 15 000 veteraner som finns i Göteborgsområdet får den uppskattning de förtjänar, sa överste Peter Fredriksson, chef för Göteborgs garnison.

Det blev en vacker om än blåsig och lite kall ceremoni. Flaggorna vajade vackert i vinden och många människor hade samlats för att delta eller följa ceremonin. Paraden från Gustav Adolfs Torg inleddes med MC-polis och ridande polis. Därefter följde Göteborgs Hemvärnsmusikkår, fanvakt och många, många som ville marschera för att hedra alla veteraner. 

Vid ceremonin i Bältespännarparken höll landshövding Anders Danielsson tal likväl som kommunfullmäktiges ordförande Anneli Rhedin. Ceremonin bestod även bland annat ev en tyst minut för alla veteraner då även spårvagnar stod stilla och en intervju via satellittelefon med Göteborgs garnisonspastor Jerker Schmidt, som befinner sig i Mali på utlandsmission.

Läs hela inlägget här >>

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...