Jump to content

FM Malibloggen: Vaktombyte i Bamako


Recommended Posts

Efter att under drygt sex månader understött de svenska enheterna i Mali, lämnar nu NSE Mali 09 över länken i logistikkedjan till NSE Mali 10. Genom att vara navet för personal samt godstransporter har vi ökat handlingsfriheten för kärnförbanden och andra svenska enheter i området att lösa sina uppgifter. Under den gångna veckan har NSE på Camp Bifrost i Bamako bytt personal i och med HOTO (Hand Over Take Over) från Mali 09 till Mali 10.

050419-mikjoh36-nse-hoto-2-570x380.jpg

NSE Mali 09 och Mali 10 uppställda inför HOTO

– Arbetet vid NSE har varit mycket stimulerande. Ung som gammal har dragit nya lärdomar och eerfarenheter som säkert kommer väl till pass vid framtida arbetsplatser, säger major Stefan Nilsson, C NSE Mali 09.

NSE Mali 10 är efter en lång och bra utbildning under våren äntligen på plats i Camp Midgård, Bamako, för att ta över logistikarbetet efter Mali 09.

050419-mikjoh36-nse-hoto-3-570x380.jpg

C NSE Mali 09, major Stefan Nilsson lämnar över ansvaret för logistikkedjan till major Martin Persson, C NSE Mali 10.

– Vi vill tacka NSE Mali 09 för en väl genomförd överlämning och för det goda arbete som de gjort och som vi nu kommer att förvalta för Mali 10:s räkning, säger major Martin Persson, C NSE Mali 10.

050419-mikjoh36-nse-hoto-1-570x380.jpg

Nya gradbeteckningar blev en fin avslutning på en lyckad insats.

NSE är en liten enhet och alla befattningar hjälper till för att lösa tilldelade uppgifter. Arbetet kräver att alla är flexibla och hjälper varandra med det som krävs. Arbetsuppgifterna för NSE är både omfattande och varierande. Personalen hanterar allt från lossning och lastning av gods till posttjänst och extra inköp av livsmedel till förbandet i Timbuktu.

Läsa hela inlägget här >>

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...