Jump to content

Flygvapenbloggen: Jämställdhet – för operativ effekt


Recommended Posts

dsc-2946-1024x680.jpg

– Jämställdhet är en viktig fråga för mig. Det handlar om operativ effekt, att vi är farliga för fienden, säger flygvapenchef Mats Helgesson.

Tidigare år har flygvapenchefen anordnat seminarium under rubriken ”Kvinna och officer i Försvarsmakten och flygvapnet”. Årets seminarium, som genomfördes i april, hade en annan inramning och ett annat upplägg. Syftet med det var att få en mer mixad sammansättning av deltagare med både civila och militärer för att diskutera den alltid lika aktuella jämställdhetsfrågan, utbyta erfarenheter och prata om hur vi i flygvapnet arbetar med jämställdhet.

dsc-2962-1024x680.jpg

Vid seminariet deltog Flygvapenchefen samt chefer och medarbetare från Flygstaben, F 7, F 17, F 21, Helikopterflottiljen, Luftstridsskolan samt representanter från Försvarsmaktens personalavdelning och HR Centrum. Målsättningen med seminariet var att etablera ett format för att driva jämställdhetsfrågan vidare i organisationen.

Flygvapenchefen inledde seminariet med att beskriva vikten av att en sund värdegrund, baserad på allas lika värde, genomsyrar hela organisationen. Precis som övriga Försvarsmakten så arbetar flygvapnet aktivt mot diskriminering och att alla medarbetare ska behandlas med respekt.

– En komplett organisation blir vi med både kvinnor och män. Därför ska vi rekrytera de talanger som är bäst lämpade för uppgiften. Lika viktigt som att rekrytera är att vi utbildar och behåller kompetenta medarbetare i flygvapnet, säger Mats Helgesson.

dsc-2964-1024x680.jpg

För att fortsätta resan mot ett jämställt flygvapen där kvinnor är lika självklara som män, i alla kategorier och kompetensområden, är det vitalt att ständigt arbeta med jämställdhet. Det är cheferna som har ansvaret och hur de agerar är viktigt. Det är avgörande att värdegrunden genomsyrar alla led i organisationen, från chefer och befäl till den enskilda medarbetaren eller rekryten.

dsc-2972-1024x680.jpg

dsc-3002-1024x680.jpg

Nyckel till framgång i jämställdhetsarbetet är att alla vill, kan och väljer att leva efter den värdegrund som flygvapnet står för.

– Vi är på rätt väg och vi måste fortsätta arbetet, avslutar Mats Helgesson.

dsc-3017-1024x680.jpg

dsc-3011-1024x680.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Läsa hela inlägget här >>

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...