Jump to content

FM Afghanistanbloggen:Invigning JOC-TOC


Recommended Posts

Den 23 december var det dags för invigning av TAAC N* nya JOC*. Den gamla har nu övertagits  av TAAC N TOC* (lägre ledningscentral). Planeringen för detta har pågått under en längre tid och nu var det äntligen dags. Under enkla men värdiga förhållanden knöts banden upp till de båda ledningscentralerna där COM TAAC N* hade en ledande roll tillsammans med förbandspastorn. Pastorn välsignade därefter de nya tillgångarna och en JOC-TOC genomgång genomfördes. Senare under kvällen hade personalen i JOC-TOC en kombinerad invignings- och  julmiddag som genomfördes under gemytliga former.

dsc-1160-686x1024.jpg

Chef JOC

 

*TAAC N (Train Advise Assist Command North).  Landet är indelat i fem regioner som kallas för TAAC. TAAC North under tysk kontroll, TAAC West under italiensk kontroll, TAAC East och TAAC South under amerikansk kontroll och TAAC Capital under Turkisk kontroll. Varje TAAC har ett eget högkvarter (HQ) med sin egna JOC.

*JOC (Joint Operation Center) är en högre militär ledningscentral på operativ nivå som styr och följer upp militära operationer.

*TOC (Tactical Operation Center) är en lägre militär ledningscentral på taktisk nivå som styr och följer upp militära operationer.

*COM TAAC N (Commander TAAC N) är den högsta chefen i TAAC N. I TAAC N är det en tysk brigadgeneral som är chef och till sin hjälp att styra TAAC N så har han sin ställföreträdare (DCOM, Deputy Commander) som är en amerikansk överste.

Läs hela inlägget här >>

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...