Jump to content

Politisk associering och FM


Karlsson01

Recommended Posts

Jag är med i två stycken frivillig organisationer (HVU och FVRF) och är sugen på att fortsätta inom försvaret direkt efter gymnasiet, dock är jag även sugen på att gå med i ett politiskt parti (KD) och undrar om det kommer att bli ett hinder för min ansökan då det är en offentlig verksamhet och den inte bör ha något med politik att göra. 

 

Mvh

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • Forumsledning

Här får Specialistofficeraren Cassandra Fogelberg frågan i en online-chat/intervju, men moderatorn svarar

Quote

Benny: Kan man som politisk aktiv nationalist eller kommunist arbeta för försvarsmakten? Om man följer den så kallade "värdegrunden"? Snälla svara
Moderator: Hej! Alla är välkomna att söka och det är okej att vara politiskt aktiv så länge Försvarsmaktens värdegrund, som är ett styrande dokument, följs.

 

https://jobb.forsvarsmakten.se/sv/kampanj/rekrytering/arkiv/intervju/casandra/

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Nu kanske jag glider lite på ämnet...

Det som kan bli ämne för diskussion är väl om en soldat är medlem i en organisation/parti/förening som inte följer värdegrunden.

Jag har varit med när en soldat fått ultimatumet att antingen sluta i Försvarsmakten eller säga upp sitt medlemskap i en organisation.

Personligen så var det lite svårt att förstå soldaten i min pluton som är väldigt aktiv medlem i ett parti som när vi var ute på Aurora 17 stod och demonstrerade emot våran verksamhet och bokstavligen spred lögner om både oss, Nato och övningen.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
On 2/7/2019 at 6:25 PM, Karlsson01 said:

/.../ offentlig verksamhet och den inte bör ha något med politik att göra. /.../


Som för all annan offentlig verksamhet: Skilj på privatlivet och tjänsteutövande så ska det inte vara några problem (inom rimlighetens gränser...)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Att vara aktiv i ett parti (vars värdegrund överensstämmer med FM:s) och vara en del av en livaktig demokrati måste väl vara det finaste sidouppdraget för FM-anknutna, eftersom FM finns just för att kunna värna demokrati i Sverige i förhållande till främmande makt. :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...