Jump to content

Vietnamveteraner Intervjuer


vikingman

Recommended Posts

Det är säkert många som är intresserade av Vietnamkriget. Hittade 77 st intervjuer med amerikanska vietnamveteraner på YouTube gjorda av Billings Gazette. 

 

https://www.youtube.com/channel/UCoumKpcPlYB3z1C4h1MlzQg?pbjreload=10 Scrolla ned så hittar ni dem om inte länken nedan fungerar.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Similar Content

  • By henke
   Svenskar i strid : veteranernas historier 1943-2011 som handlar om 9 st svenska soldater som deltagit i strid i världens alla hörn,
   detta trots att Sverige officiellt befunnit sig i fred i nästan 200 år. Läs soldaternas egna berättelser från dessa platser.
    
   De bägge författarna Anders Carlén och Mattias Falk är medlemmar på forumet och kommer personligen besvara frågor om boken i denna tråd.
   Vi kommer även även att lotta ut ett antal exemplar av boken via forumet och facebook.
    
    
   "Jag hade kanske legat där i tjugo sekunder när jag blev träffad i huvudet, halsen och bröstet. Jag önskar att jag hade blivit medvetslös direkt, för det var så jävla hemskt att ligga där och känna att man dör. Det var de längsta sekunderna i mitt liv. Jag försökte skrika på hjälp, men eftersom jag var skjuten i halsen kom det inte fram ett ljud. Dödsångesten var fruktansvärd. Sedan kommer jag inte ihåg något mer."
   Per-Olof Ödman, Vietnam 1967-1968
    
   Sverige har inte varit i krig på snart 200 år, trots det har närmare 100 000 svenskar deltagit i konflikter jorden runt sedan andra världskrigets slut. Världen ser visserligen annorlunda ut idag än förr och fienden har nya uniformer och andra namn, men de unga soldater som åker ut för att kämpa för fred, för ett annat land, eller kanske för sin egen övertygelse drivs av samma längtan. De vill uppleva äventyr, ta ansvar och testa sina gränser.
   Här möter du nio svenska soldater som tjänstgjort i strid på några av världens mest krigshärjade platser, från Kongo och Tchad till Bosnien, Libanon, Afghanistan och Vietnam. De berättar om sina personliga erfarenheter av att delta aktivt i en väpnad konflikt, om att leva under extrema förhållanden och ständigt dödshot, om kamratskapet och rädslan och om att skjuta för att döda.
    
   Sverige har på kort tid gått från allmän värnplikt till en yrkesarmé. Allt fler unga svenskar skickas tvärs över klotet för att tjäna sitt land i konflikter svenskarna i allmänhet vet lite om. Hur ska vi ta hand om dem och deras erfarenheter när de kommer hem? Och de som inte kommer hem levande, utan i kistor - hur hanterar vi dem och deras anhörig.
    
   Här köper du boken (Genom att köpa via nedan länkar bidrar du ekonomiskt till SoldFs Forums drift och verksamhet)
   (priserna är kollade 2012-06-16 och kan därför ha ändrats sedan dess)
    
   Adlibris
   Kartonage: 168 kr
   E-bok: 145 kr
    
   BOKUS
   Kartonage: 169 kr
   E-bok: 147 kr
    
   CDON
   Kartonage: 159 kr
   E-bok: 143 kr
    
   Så passa på att ställ era frågor om boken direkt till författarna här.
    
   Författarna kanske kan börja med att skriva om bakgrunden till boken.
   Varför gjorde de den? Hur kom den till?
×
×
 • Create New...