Jump to content


 • Similar Content

  • By Pluton24
   Nu när jag ändå tänker på det. Norska Försvarets Snödräkt. Hur stor är L versionen? Pratade med en kille på MalmöAirsoft som sa att han kunde använda Storlek L även fast han i vanliga fall hade XXL och det med varma kläder på. Dock sger han inte hur pass tight det satt.
  • By enigmatik
   En utredning anbefaller at Norge anskaffer panserjagere basert på CV90 med 120mm kanon og ubemannede tårn. Med dette vrakes alle oppdateringer av Leo 2A4. Panserjagere vil få overlegen engasjementsegenskaper sammenlignet med bemånnede tårn og vil kunne nedkjempe konvensjonelle stridsvogner som regnes som tregere og mindre egnet til å finne og bekjempe mål. Alikevel holdes døren litt på gløtt for Leo 2A7, mens A5 syntes helt ute av bildet.  A5 var inntil helt nylig det foretrukne valget. CV 90120 T syntes heller ikke aktuell
  • By LtLag
   Serie på sex avsnitt om de norska motståndsmän som under andra världskriget sprängde tungvatten-fabriken i Rjukan för att förhindra att nazityskland byggde en atombomb.
    
   http://www.svt.se/kampen-om-tungvattnet
    
    
  • By hajjper
   https://www.viafree.no/programmer/dokumentar/jagerpilotene
    
   Varsågoda, finns minst en hel säsong. Man får se vissa riktigt intressanta saker.
  • By enigmatik
   Den norske regjeringen går inn for å erstatte Orion med P-8. Valget av flytype er ikke uttalt, men da det finnes ikke noe altertativ må det i realiteten bety Poseidon. Flyet har inntil nylig blitt bedømt for å være for kostbart og var fra Forsvarets sin side foreslått å bli erstattet med store
   droner.
    
   Forsvarbudsjettet skal tilføres 172 milliarder NOK ekstra over en 20 års periode, noe som vil bety en økning fra 1.5 til rundt 1,7-1,8% av BNP. Etterretning, sjø og luftmakt prioriteres over landmakt.
×
×
 • Create New...