Jump to content

Försvarsmakten:Jonas Haggren ny chef för ledningsstaben


Recommended Posts

I dag utnämnde regeringen Jonas Haggren till ny chef för ledningsstaben och han blir därmed också förbandschef för Högkvarteret. Han tillträder omgående och befordras till viceamiral. Jonas Haggren efterträder Dennis Gyllensporre som blir militär chef för FN-insatsen i Mali.

– Högkvarteret med ledningsstaben leder utvecklingen av vårt försvar. Det är en komplex uppgift. Jonas Haggren har bred erfarenhet från såväl förbandsverksamhet som internationella insatser och samarbeten. Jag känner mig trygg i att Jonas Haggren kommer axla ansvaret med den äran, säger ÖB Micael Bydén.

Jonas Haggren har en gedigen karriär inom Försvarsmakten. 1987 tog han examen vid marinens officershögskola och tjänstgjorde på ubåt fram till 2001, bland annat som fartygschef på HMS Gotland.

Efter examen på Försvarshögskolan tjänstgjorde han på Högkvarteret som ansvarig för planering av insatserna i Liberia och Kongo. Därefter blev han först stabschef och sedan flottiljchef på Första ubåtsflottiljen i Karlskrona.

2010 utnämndes han till flottiljamiral och blev chef för produktionsledningens marinavdelning. Efter studier vid Royal College of Defence i London 2013-2014 befordrades han till konteramiral och blev chef för ledningsstabens inriktningsavdelning.

Under knappt ett halvår under 2015 var han dessutom styrkechef för EU Navfor, den marina insatsen utanför Somalias kust.

– Jag känner mig både glad och hedrad över utnämningen. Samtidigt så har jag stor respekt inför uppgiften att få vara med att leda Försvarsmakten in i framtiden, säger Jonas Haggren.

Jonas Haggren är född 1964 och är gift med Linda och har tre barn.

Läs hela inlägget här >>

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...