Jump to content

Försvarsmakten:Succé för flygdagen i Uppsala


Recommended Posts

Försvarsmaktens flygdag 2018 i Uppsala blev en succé. Det menar projektledaren major Olle Torbratt när han summerar dagen.

I över ett år har planeringen pågått inför flygdagen som genomfördes den 25 augusti. Hela Uppsala garnison och stora delar av flygvapnet har varit involverade i det evenemang som kom att slå rekord i flygdagssammanhang.

– Jag uppskattar att det kom mellan 140 000 och 150 000 besökare och det är nytt flygdagsrekord i alla kategorier. Vi har passerat en siffra som jag tror kommer stå sig under en lång tid framöver, säger projektledaren Olle Torbratt.

Olle Torbratt beskriver att han pratat med flera av besökarna under dagen och att de var mycket nöjda trots att flera av dem suttit i långa bilköer. Flygprogrammet, markutställningar och logistiken inom garnisonen fungerade mycket väl vilket lagt grunden för det goda genomförandet.

– Min upplevelse är att de flesta haft förståelse för att det uppstår vissa logistiska problem när det kommer så många människor. Vi har haft en fantastiskt publik som varit mycket positiva och nyfikna. Jag vill rikta ett stort tack till alla som besökte oss under dagen, säger han.

Varje år anordnar Försvarsmakten en flygdag i Sverige. Syftet med dagen är att visa upp flygvapnets verksamhet, dess operativa förmåga  samt informera om de många karriärmöjligheter som finns i Försvarsmakten. Utöver markutställningar bjöds det på flyguppvisningar med flera olika helikoptrar och flygplan av både svenska och utländska modeller. Dessutom fanns det vissa historiska inslag, i år deltog exempelvis AJS 37 Viggen, J29 Tunnan och J32 Lansen.  Självklart bjöd även Försvarsmaktens egna uppvisningsgrupp Team 60 på en show.

I augusti 2019 är det Blekinge flygflottilj (F 17) i Ronneby som arrangerar Försvarsmaktens flygdag.

Läs hela inlägget här >>

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...