Jump to content
Sign in to follow this  
maccus

Grad beteckningar & vilket Vapenslag

Recommended Posts

Hej 

Min morfar var någon form av militär i Sverige under 1930 - 1940 talet och han dödades 1958 så jag har inte så mycket information om honom ........ so I would like to know what he has for military degree and what weapon battle as han tillhörende & från vilken tidsperiod som hans militära uniform hörde till 

 

Tacksam för svar 

 

MVH 

 

Maccus 

_20180802_224647.JPG

Edited by maccus

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 minutes ago, maccus said:

Hej 

Min morfar var någon form av militär i Sverige under 1930 - 1940 talet och han dödades 1958 så jag har inte så mycket information om honom ........ så jag skulle vilja veta vad han har för militär grad och vilken Vapenslag som han tillhörende & från vilken tidsperiod som hans militära uniform hörde till 

 

Tacksam för svar 

 

MVH 

 

Maccus 

 

 

Edited by maccus

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this   • Similar Content

  • By Kimster
   Har fått på ganska goda ryktesvägar höra (bara en mellanhand) i samband med en diskussion kring ny UnirFM, att bl.a ska de vita graderna bort.
    
   Samt att Sergeants grad ska bli (under)officersgrad, alltså att det krävs MHS-utb för att få bli sergeant, detta då pga specialistutb. som nu ska starta hösten 2007 då det sen kommer införas specialistofficerare.
   Hur det går ihop med vpl o deras sergeantsutnämning vet jag inte, jag har inte mer detaljer i det. Men tänker undersöka det närmare.
    
   I samband med detta så spekulerades det även i att Överfurir skulle kunna återinföras och så även Fanjunkargraden. Dock lämnar jag det mer osagt än det jag nämnde innan.
  • By kjs
   Finns det någon lista över de olika Rank nivåerna. 
  • By Motvnd
   Jag behöver få tag på en grön vice korpral(en vinkel) hylsa till m90 lätt uniform. Jag fick nyligen ny grad och har försökt plocka ut en hylsa på förrådet men utan framgång, det är tydligen en bristvara på förbandet och kan inte fås hem förrens efter sommaren. I normala fall hade jag väntat, det är inte jätteviktigt för mig MEN nu ska jag till Holland på lördag och gå Nijmegen marschen med en del av kompaniet. Nu vill jag ju inte vara en värdelös soldat och vara den enda personen utan hylsa på min m90. Därför undrar jag om någon vet hur/om man kan få tag på en hylsa denna vecka.
    
   Tacksam för svar!
  • By Annahörig
   Kära forum!
   Jag söker efter gradbeteckningar som användes under korstågstiden. (Det enda jag funnit är att amiralsbeteckningen började användas då.) Är intresserad av hela gradskalan samt truppformationer.
   Om någon har info eller kan peka mig i rätt riktning, blir jag mycket tacksam =)
    
   Allt gott
    
   Hanna
  • By KSP Skytt
   Hej!
   Om man gör GMU och tar anställning som soldat, får man graden Menig och Menig 1 kl efteråt, men om man nu säger att man är sugen på att gå vidare som Ksp skytt. Kan man då stiga i graderna, typ enda upp till Sergeant, eller är det bara gruppbefäl som kan inneha dem graderna?
    
   Vore tacksam för seriösa svar!
×
×
 • Create New...